torstai 10. maaliskuuta 2016

Vaahdolla vai ilman?

Kasvojenpuhdistus arsenaaliini kuuluu yleensä monenlaista tuotetta, vaihtelunhaluinen kun olen. Monesti joukkoon mahtuu myös puhdistusvaahto. Käytän vaahtoputsareita aamuisin ja meikittömän päivän jälkeen tai kakkosputsareina (eli meikin poiston jälkeen pesen vielä ihon jollain puhdistusaineella). Meikinpoistoon misellivedet ja puhdistusöljyt toimivat ylivoimaisesti parhaiten vaahtojen ollessa liian "kevyitä" siihen hommaan.

Tämä on ostoslistalla :) Kuva täältä.

Nykyään puhdistusvaahtoja löytyy lukuisilta merkeiltä. Muistan hyvinkin ensimmäisen kerran ikuisuuksia sitten, kun tein tuttavuutta Lorealin vaahtoputsarin kanssa. Pakkaus oli muotovaahtopullon kaltainen ja vaahto oli todella kermaista, tiivistä ja tuntui iholla ihanalta. Ihastuin ikihyviksi, kunnes nuo hävisivät yllättäen markkinoilta. Myöhemmin vaahtoputsarit tekivät paluun ja löysivät tiensä eri merkkien valikoimiin, mutta erilaisissa pakkauksissa. Ehkä johtuu noista nykyisistä pumpuista, että koostumus ei ole enää ollut "entisen" veroista vaan ilmavampaa ja höttöisempää. Muistaako joku vielä nuo Lorkut?

Kuva Dermosil.

Eniten olen käyttänyt Dermosilin puhdistusvaahtoja. Suosikkini merkiltä ovat Puhdistusvaahto rasvoittuvalle iholle ja Vitamin E, vaikka jälkimmäisen tuoksuun tulee tympäännyttyä pidemmässä käytössä helposti. Käytössä on ollut myös ainakin Niveaa, Bio Richia, Decubalia, jotain Oliivi-sarjaa sekä tällä hetkellä Avonia ja Lumenea. Kaikista olen tykännyt oikeastaan yhtälailla, en ole suurempia eroja huomannut kuin tuoksujensa puolesta.


Ajattelin alunperin tehdä arvostelun/vertailun Avonin nutraeffects ja Lumenen Bright Touch puhdistusvaahtojen välillä, mutta sepä osoittautui yllättävän hankalaksi. Molemmissa on samanlainen koostumus ja puhdistustehotkin vaikuttavat olevan suht samaa kalipeeria.


Avonin putsari on suunnattu normaalille ja sekaiholle. Pakkauksen tekstien mukaan sopii myös herkälle iholle ja on allergiatestattu, saippuaton, parabeeniton sekä väriaineeton. Tuoksu ei ole kovin miellyttävä, mutta menettelee. Ehkä tämä on kuitenkin inasen "pesevämpi" kuin vertailussa oleva Lumene.


Lumene sopii kaikille ihotyypeille ja tämän pitäisi heleyttää ihoa sekä parantaa ihon kosteustasapainoa. Tuoksu on mukavan pirteä ja tuttu muista Bright Touch-sarjan tuotteista.


Lumene vie siis voiton tuoksunsa ansiosta. Plussaa vielä kotimaisuudesta ja helposta saatavuudesta (ei tarvitse lähteä erikseen tilailemaan).

Tykkäättekö puhdistusvaahdoista? Huomaatteko selkeitä eroja niiden välillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti