torstai 9. helmikuuta 2017

Meikkimietteitä

Mielessäni on jo pidempään itänyt ajatus siirtyä enenevissä määrin eläinkokeettomaan kosmetiikkaan. Ikävä kyllä (ainakaan vielä) en pysty asettamaan sellaista tavoitetta, että kaikki käyttämäni tuotteet olisivat sellaisia. En voisi luopua esimerkiksi Maybellinen vedenkestävistä mascaroista tai meikkipohjatuotteista ennen kuin olen löytänyt niille pätevät korvaajat, koska ne nyt vaan ovat hinta-laatu suhteeltaan huippuja. Myös Lorealin ja Lancomen tuotteet ovat sellaisia, joita haluan (itsekkäästi) vielä ostaa satunnaisesti jatkossakin. Suihkusaippuat, hiustenhoitotuotteet, dödöt, ihonhoitotuotteet, hammastahnat ja tuoksut haluan ostaa edelleenkin edullisesti sekä vaivattomasti marketeista/tavartaloista tarpeen vaatiessa, joten silläkään saralla en täydellistä eläinkokeettomuutta pysty saavuttamaan. Etenkin toimivien dödöjen ja tuoksujen löytäminen eläinkokeettomilta merkeiltä on hankalaa. Siksipä ajattelin aloittaa ensin meikeistä, noita muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.


Lisäksi Avon ja Yves Rocher ovat sellaisia tapauksia, jotka ovat tuttuja jo vuosien takaa enkä pysty itselleni lupaamaan, ettenkö niitä jatkossa koskaan enää tilailisi. Pyrin kuitenkin niiden osalta tilauksia vähentämään huomattavasti. Hieno pohjustus, koska tein juuri tilauksen YR:n ystävänpäivä kampanjasta, mutta kuten sanottu, olkoon se nyt riittävästi pidemmäksi aikaa.

 

Merkkejä jotka eivät tietääkseni ole eläinkokeettomia ja joiden meikkejä en jatkossa tule ostamaan ovat mm. Max Factor, Rimmel, Revlon, Dior, Estee Lauder, YSL, M.A.C., H&M, Cien jne.

Kotimaisten merkkien (kuten Lumene, Natural Code ja Dermosil) meikkejä aion ostaa jatkossakin, vaikka saattavatkin olla tällä saralla "harmaata-aluetta".


Nykyään täältä kotimaastakin ja nettikaupoista onneksi löytyy kattava valikoima eläinkokeettomiakin meikkimerkkejä eli vaihtelunhaluinenkin pärjää hyvin. Esimerkkeinä mainittakoon essence, Catrice, Wet n Wild, beauty uk, e.l.f., Gosh, NYX, Benecos, Lavera, Urban Decay, The Body Shop jne. Listauksia eläinkokeettomista merkeistä löytyy netistä useita ja ne helpottavat ostopäätösten tekemistä huomattavasti.


Koska olen realisti (pessimismiin taipuvainen) eikä täydellinen ehdottomuus useimmissa asioissa kohdallani toimi, niin jätin itselleni vielä hieman liikkumavaraa noiden muutaman merkin suhteen. Koen silti, että on kuitenkin tyhjää parempi kiinnittää asiaan huomiota ja käyttää meikkien osalta 80-90 prosenttisesti "eläinystävällisiä" tuotteita. Itselleni eläinkokeettomuus riittää, vegaanisiin tuotteisiin en ole ehdoin tahdoin tähtäämässä. Ja tästä on hyvä lähteä etenemään. En ole silti lähdössä vaatimaan kenenkään päätä vadille, vaikka asia ei kaikille olennainen oliskaan, tämä on henkilökohtainen päätökseni ja tavoitteeni.

Vinkatkaa ihmeessä, jos olen ihan hakoteillä noiden mainitsemieni merkkien suhteen. Mielenkiinnolla kuulisin, mikä on oma eläinkokeettoman merkin suosikki meikkituotteesi? Tai onko joku löytänyt toimivan cruelty free kestovärin hiuksille? Muutkin vinkkaukset otetaan ilolla vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti