maanantai 27. helmikuuta 2017

Helmikuun roskat

  
L' Erboristica Purysens misellivesi poisti meikin tehokkaasti eikä tuntunut kuivattavan ihoani. Ei silti tuntunut kasvoilla ihan niin rauhoittavalta kuin jotkut käyttämäni misellit (kuten vaikkapa Ziaja Sensitive) ja tuoksukin oli yrttimäisen lääkemäinen. Tuoksuun siedätyin ajan kanssa, mutta en silti ostaisi jatkossa juurikin tuon omituisen hajunsa vuoksi. Saatavuudesta en tiedä (tämän ostin aikoinaan Anttilan nettikaupasta), mutta merkin tuotteita näkyy löytyvän vaihteleva valikoima isommista marketeista ja satunnaisista nettikaupoista.

Dermosilin Berry Therapy Facial Cleansing Oil Lingonberry oli sotkevaa sorttia. Puteli oli koko ajan liukas ja öljyisen lähmäinen enkä millään onnistunut annostelemaan sitä sotkematta. Kuten kuvasta käy ilmi, on ulkoinen olemus siitä myös kärsinyt. Päätyi suihkun puolella käytettäväksi ja pulloon on kai päässyt jossain vaiheessa vettä, koska muistini mukaan ei ollut alkuun ihan näin lirua kuin oli loppuvaiheessaan. Tuoksu on nimen mukaisesti marjaisan makea, mikä on toisinaan ihan jees, mutta pidemmässä käytössä kävi jo hieman tympimään. Ei jatkoon, koska tykkään paljon enemmän esimerkiksi Lorealin Sublime Glow Sensational Cleansing Oilista, jossa on kätevä pumppu, ei sotke, on tehokkaampi meikinpoistoon, helpompi "emulgoida" kasvoilla veden kanssa, tuoksu ei häiritse ja jättää kasvot selkeästi pehmeämmän tuntuisiksi.


Loreal Sublime Fresh Skin Purifying Gel Wash. Oikein mainio normaali- ja sekaihon geeliputsari, joka jättää kasvoille raikkaan sekä puhtaan tunteen. Ei ollut liian tujua iholleni, mutta käytin tämän ohella toisinaan muita vähän "hellävaraisempia" geeliputsareita. Katsotaan tulenko vielä tätä hommaamaan, koska Loreal ei ole eläinkokeeton merkki. Olen nyt siirtymässä ensin meikkien osalta suurimmaksi osaksi eläinkokeettomiin, mutta muutkin kosmetiikkatuotteet ostaisin mielummin enimmäkseen sellaisina, jos vaan sopivia tuotteita löytyy.


Lumenen Ihohuokosia Supistavasta Kasvovedestä kirjoittelin täällä. Muuten ei mitään moitittavaa kuin tuoksussa esiintyvä alkoholinen vivahde. Saatan silti ostaa lisääkin, etenkin jos sattuu olemaan tarjouksessa/alessa, kuten tämä yksilö.


Le Petit Olivier Facial Scrub oli kaikinpuolin pliisu. Tämän toki kerrotaankin olevan mieto kuorinta, mutta oli itselleni aivan liian hellävarainen. Kuorivat rakeet ovat todella pienikokoisia eivätkä muutenkaan kuorineet riittävän tehokkaasti. Tämä toimikin välillä kevyenä kroppakuorintana. Plääh.


Yves Rocherin pure system Spot Killing Patch "finnilaastarit" nopeuttivat epäpuhtauksien paranemista ja rauhoittivat punoitusta ynnä muuta ärsytystä. Pieni pyöreä laastari laitettiin puhdistetulle iholle haluttuun kohtaan (muodostumassa olevaan finniin/näppyyn) yön ajaksi vaikuttamaan ja aamulla se nappaistiin pois. Kestivät iholla paikoillaan ongelmitta ja tehokin oli mielestäni hyvä. Tällä hetkellä käytössä on muita epäpuhtauksien talttutamistuotteita, joten näille ei ole nyt akuuttia tarvetta.

Nivea pure fresh suihkugeelissä oli niin maskuliininen tuoksu, että käyttelin tätä todella satunnaisesti. Raikas ulkonäkö ja nimi hämäsivät luulemaan tuoksun olevan sellainen merellisen ja vesimäisen virkistävä. Avokkikaan ei kehoituksistani huolimatta kovin innokkaasti tähän tarttunut, vaan suosi mielummin Avoneitaan ja Dermosilin suihkusaippuoita. Tilasin näitä aikoinaan epähuomiossa kaksi kappaletta ja sen toisen korkkaamattoman putelin kiikutin isälleni :)


Ole Hyvä mustikka-minttu-mustaherukka shampoossa ei ollut muuta hyvää kuin raikas minttuinen tuoksu ja pienoinen viilentävä effekti päänahassa. Koostumus on lirua ja vaahtoamista aikaan saadakseen vaatii työstämistä. Pitkiin hiuksiini tätä upposi ensin puoli kourallista, jonka jälkeen lisäsin vettä ja hieroin tukkaan, sitten toiset puoli kourallista plus vettä ja hierontaa. Vasta kaiken tuon jälkeen puhdistustulos alkoi olemaan ok. Olisin halunnut tykätä tästä, koska kyseessä on kotimainen, vegaaninen ja ekologinen tuote. Varastossa on toinenkin puteli (karpalo-rooibos-inkivääri) Ole Hyvä shampoota, mutta tällä hetkellä ei suuremmin houkuttele ottaa sitä käyttöön.

Dove Original Deo Stick. Tykkään käyttää perinteisten roll-on anti-perspiranttien ohella toisinaan myös stickejä ja suihkutettavia dödöjä. Doven stickeissä on tähänastisen kokemukseni mukaan pehmeä ja helposti levittyvä koostumus eivätkä ne aiheuta pahempaa kainaloiden kuivumista tai kutinoita. Tässä tapauksessa tuoksu oli saippuamaisen "dovemainen" eli oli mieluinen. Täytyy silti todeta, että roll-on dödöt ovat kuitenkin pitävämpiä ja tehokkaampia.


Lemon Juice & Glyserine Puuvilla vartalovoide oli kovasti mieleeni. Kosteuttaa sopivan kevyesti, mikä yleensä riittää kropalleni, mutta näin talviaikaan ihon kuivahtaessa käytin tätä vuorotellen täyteläisempien voiteiden kanssa. Tuoksu on miedon neutraali eikä imeytymistä tarvitse odotella. On lisäksi kotimainen ja edullinen. Puristamalla en saa tuubista enää mitään ulos, mutta aion leikata sen kahtia ja kaapia voiteen viimeistä pisaraa myöten :)

Essence all eyes on me waterproof mascara pidensi sekä erotteli ripsiä kivasti ja tällä sai helposti siistin lopputuloksen (ei paakkuja tai klimppejä) mutta ei pitänyt taivutuksia ripsissäni yhtään, vaikka vedenkestävä ripsari olikin. Tuon vuoksi ei pääse jatkoon. Voisin jotain muuta merkin ripsiväriä  hyvinkin vielä kokeilla.


Wet n Wild Brulee single luomiväri on yksi kestosuosikeistani. Toimii häivyttelyyn, tasoitteluun ja kulmaluulle silloin kun en halua liian hohtavaa tai näkyvää sävyä. Ja joskus "no-makeup" lookissa menee hienosti yksinäänkin koko luomella käytettynä. Jälki on luonnollinen "nude", mutta silti raikastaa hieman ilmettä. Koostumus on pehmeää ja helposti levittyvää/häivyttyvää. Jemmoissani ollut varakappale on jo käytössä.

NYX butter gloss (Apple Strudel) alkoi tuoksahtamaan ummehtuneelle ja on ylittänyt reippaasti käyttöikänsä, joten roskiin vaan. Eipä tuolla paljon tuntunut enää tavaraa olevankaan. Tässä oli mukava huulituntuma ja raikas sävy, joten ei moittimista.


4 kommenttia:

  1. Wet n Wildin Brulee on munkin suosikki:) Erinomainen juuri samoista syistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmaan vaikeaa löytää sille korvaajaa, jos tuo jostain syystä katoaisi Wettiksen valikoimasta :)

      Poista
  2. Olen katsellut juuri tätä NYXin huulikiiltosävyä, koska se on niin pirtsakka mutta käytän muuten tosi vähän kiiltoja, joten en ole sitä ostanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ainakin oli miellyttävä ja hoitavankin oloinen koostumus, itsekään kun en kovin ihan "perus huulikiilloista" perusta :)

      Poista