torstai 2. maaliskuuta 2017

Pientä Shoppailua

Viime aikoina kosmetiikkashoppailuni on ollut suht maltillista, mikä on toki kukkaron kannalta aina positiivista. Jotain pientä on silti tullut haalittua.


Urtekram Aloe Vera Gel tuli tarpeeseen, koska aloegeeli tai-suihke kuuluu vakiovarusteluuni eikä sellaista ole ollut nyt hetkeen käytössä. Suunnitelmissa on ostaa Yliopiston Apteekin Aloe Vera-suihke, mutta Kuopiossa ei YA:ta ole enkä viitsinyt sitä lähteä erikseen netistä tilaamaan. Geelikin ajaa asiansa oikein mainiosti, vaikka suihketta onkin näppärämpi käyttää. Aloe Vera geeliä käytän ihon kuiville kohdille, kutinaan ja muihin mahdollisiin ärsytyksiin. Se rauhoittaa ihoa sheivauksen tai auringolle altistumisen jälkeen. Toisinaan sekoittelen sitä myös muiden kroppavoiteiden kanssa jne.


Urtekramin Aloe Geelissä on lisäksi mm. hylauronihappoa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Koostumus on perus geelimäistä ja tuoksu on mieto. Toimii. Citymarketissa hintaa tällä oli muistaakseni viisi euroa ja risat.

Muotoilutuotteet kuluvat omassa käytössäni todella hitaasti. Silti niitä tulee välillä osteltua, koska ikuisuuksia käytön alla olevat putelit alkavat luonnollisesti joskus kyllästyttää. Olen sen verran "vanhan liiton jäärä", että käytössäni on aina muotovaahtoa. Nykyäänhän vaahdot eivät taida olla enää kovinkaan suosittuja ja ovatkin vissiin jo vähän "retroja", koska aika harvoin tulee muotovaahtoja esimerkiksi blogeissa vastaan. Tykkään käyttää vaahtoa erityisesti pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin, jos kuivaan ne föönilla. Joissakin muotovaahdoissa on jonkinlainen lämpösuoja omasta takaa, mutta suihkautan aina hieman lämpösuojasuihketta lisäksi, kun käsittelen tukkaani jollain "välineellä". Toisinaan saatan puristella vaahtoa kuivaankin tukkaan tuomaan kuohkeutta ja nostetta, mutta erilaiset muotoilu- ja rakennesuihkeet ajavat kyllä kuiviin hiuksiin laitettuna vaahtojen ohitse tehokkuudessa ja toimivuudessa.


Schwarzkopf styliste Ultime Elastin Flex & Volume Whipped Foam Mousse muotovaahto tuli hommattua saman merkin got2be volumizing Spray Moussen kaveriksi, koska got2b:ssa on marjainen ja suht makea tuoksu, jolle kaipasin välillä vaihtelua. Ultime muotovaahto tulee purkista hauskasti ikään kuin pursotetun kermavaahdon näköisenä (en ehtinyt ottaa kuvaa vaahto"ruusukkeesta", koska latistui kameran kanssa kikkailessani) ja on koostumukseltaan ilmavan kevyttä, ehkä jopa hitusen höttöistä makuuni. Tuoksu on neutraalihko eikä sopivalla annostelulla koppuroita hiuksia. On kuitenkin ihan ok, vaikka tykkäänkin got2b:n koostumuksesta enemmän, koska se on pehmeämpää ja täyteläisempää sekä kuohkeuttaa hiuksia enemmän.


COLAB kuivashampoot ovat tämän hetkisiä suosikkejani, etenkin extreme volume versiot. Sheer+invisible versiossa on enemmänkin raikastavampi sekä kevyt koostumus, kun taas extreme volumet tuovat hiuksiin kivasti rakennetta ja ne vaikuttavat muiltakin osin tehokkaammilta. Cocopandalta bongasin Paris extreme volume kuiviksen, jossa on kukkaisen makea ja parfyymimainen tuoksu. Tuoksuherkille eivät luultavasti sovi, mutta itse kyllä tykkäilen. Näissä on noiden kahden "koostumuksen" lisäksi (merkin kotisivuilla näkyi olevan lisäksi pari muutakin) useita tuoksuvaihtoehtoja, tuon Parisin lisäksi löytyy esimerkiksi New York, London ja Tokio. Kotisivulla kerrotaan myös, että COLAB on eläinkokeeton ("cruelty free"), mistä plussaa.


Kävin koluamassa Tokmannilla alelaareja, koska essenceltä poistuu joitakin tuotteita uusien tieltä. Löysinkin pari itseäni puhuttelevaa the velvets luomiväriä (1,24 e/kpl). Sävyt 03 smooth caramel ja 05 taupe secret ovat arkimeikin peruspilareita, hillityn neutraali taupe ja luonnonllisen vaalea kulmaluu-/häivytysväri ovat aina itselleni sellaisia "luottosävyjä". Koostumus on näissä samettisen mattainen ja pehmeä. Pigmenttiä voisi toki olla runsaamminkin ja vähän murustelevat siveltimellä otettuina, mutta hinnan huomioiden ovat oikein mainioita. Pinnan punoskuviointi on kiva yksityiskohta, mutta näyttää tosin kuluneen aika äkkiä.


Pari jalkavoidetta on loppusuorallaan, joten oli sopiva aika uudelle. The Organic Shop organic tea tree & patchouli Barbados SPA-Pedicure Soft Skin Foot Cream-Butter lupailee "syväkosteuttaa ja pehmentää jalkojen ihoa vähentäen niiden väsymystä orgaanisilla teepuu- ja patsuliöljuyillä sekä santelipuu-uutteella." Voide on kevyehköä ja imeytyy melko nopeasti, jättäen pienoisen "rasvatun" tuntuman jaloille, mutta ei kuitenkaan tee jalkoja ärsyttävän tahmaisiksi. Raikkaan ja virkistävän oloinen. Sokoksella tämä kustantaa vaivaiset 3,50 e!


2 kommenttia:

  1. smooth caramel on ihana, mie kävin ostamassa varakappaleen :D Sie oo saanut siitä swatchinkin, miulla se katoaa ihon sävyyn :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pyörittelin sormea luomivärin pinnalla kunnolla swatchia varten :D ja on tietty siveltimellä ja kevyemmällä otteella laitettuna haaleampi ja häivyttyy iholle paljon enemmän.

      Poista