maanantai 20. maaliskuuta 2017

Meikkipöydän siivoustalkoot jatkuvat...

Kevään tullessa on siivous-vimmailu itselleni hyvinkin tuttu ilmiö. Lisäpontta puuhaan ovat toki antaneet muiden tekemät (kosmetiikan) siivoilu-/karsinta-postaukset ja videot :) Innostuin laittamaan aluille vaatekaappien mylläys-projektin (vanhat, rispaantuneet ja kuluneet sekä lähestulkoon käyttämättömät vaatteet poistoon ja loput järkevään järjestykseen). Tein samaisen projektin viime kesän kynnyksellä, mutta uusi järjestely on jälleen enemmän kuin tarpeen.

Kävin äskettäin huulimeikkini läpi ja nyt vielä kolusin meikkipöydältä sekä sen uumenista löytyvät tuotteet. Sieltäkin karsiutui pois joitakin (vanhimmasta päästä olevia) juttuja.


Maybelline dream wonder nude fluid foundation oli muinoin esillä tässä postauksessa. Säilyvyydeksi on merkitty 12 kk ja on ollut nyt käytössä parisen vuotta, joten en viitsi tuota loppua alkaa enää "pannuttamaan". Tässä on ihanan kevyt ja iholla lähes huomaamaton tuntuma eikä ole liian hohtava tai kiiltävä kasvoilla. Peiteaineiden kanssa on ihan jees, vaikka ei itsessään ole kovinkaan peittävää sorttia. Silloin kun iho on hyvässä kunnossa (ei paljon peitettävää tai kuivuutta) tämä toimi parhaiten (oli kasvoilla kevyt, raikas ja luonnollisen kuulas), mutta ei välttämättä kestänyt tiptop kunnossa pitkää päivää. Koska käytössäni on useita meikkipohjia, en ehtinyt kohtuullisessa ajassa aivan loppuun asti kuluttamaan.


Oriflame TheOne Illuskin Concealer on myöskin ylittänyt käyttöikänsä ainakin tuplasti. Tässä on heleyttävä ja nestemäisen ohut koostumus, joten tuntui iholla miellyttävältä eikä juurikaan kasautunut juonteisiin tai korostanut kuivia kohtia. Peittävyys oli sellaista vajaata keskitasoa, mutta toimi hyvin silmien alla toisen peiteaineen päällä viimeistelemään homman sekä raikastamaan ilmettä.

Lumene Beauty Base Illuminating and Smoothing Primer. Käytin tätä "valovoidetta" toisinaan korotustuotteen tapaan meikkipohjan alla tai päällä ennen puuterointia, koska koko kasvoille primerin omaisesti laitettuna oli liian hohtava. Tällaiset tuotteet kuluvat tahdillani hitaasti, joten tässäkin ovat päiväykset paukkuneet aikoja sitten. Hyvä tuote ja hoiti hommansa, mutta nykyään puuterimaiset korostustuotteet ovat enemmän mieleeni. Tätä ei ole Lumenen meikkiuudistuksen jäljiltä enää saatavilla, mutta ehkä jostain alelaareista voisi löytyä.


Avonin luomivärinpohjustajan (light beige) jämät ovat hieman päässeet kuivahtamaan ja koostumus ei ole enää helposti luomille liukuvaa ja tasoittuvaa. Jämähtää ihoon ja jää ikävästi näkyviin, vaikka laittaisi kuinka vähän ja levittelisi tarkkaan. "Tuoreena" eli kunnossa ollessaan on kyllä todella toimiva pohjustaja, joka pitää luomivärit kuosissaan mallikkaasti, mutta tämä on parhaat päivänsä nähnyt ja tullut tiensä päähän.

H&M Eye Pen (Pink) oli muuten vaan huti. Kädelle swatchautuu nätisti, mutta luomilla näkyy vaan hentoista kimallusta ja ihan pikkuisen sävyä. Sekin vähäinen väritys hävisi hetkessä ja jos hinkkasi runsaammin, kasautui viiruna luomivakoon. Väriä ei edes irronnut kynästä kovin helposti. Korkkikin on "löysä" eikä pysy paikoillaan. Taitaa olla jo poistunut Henkkiksen valikoimista ja hyvä niin.

Gina Tricot luomivärinappi (43 Puff Powder) on vanha ja ollut todella vähäisellä käytöllä viime aikoina muutenkin, vaikka ei periaatteessa huonokaan ollut. Vaalea hennosti hohtava vaaleanpunainen näytti kivalta myös kulmaluulla highlighterina.

Isadora mineral eye shadow (44 Tourmaline) taisi tulla aikoinaan jonkun lehtitilauksen kylkiäisenä. En ole jauhemaisten meikkien ystävä (irtopuuteri on ainoa poikkeus) ja sävykin on vaaleansininen, joten tälle tulee tuskin olemaan tarvetta.


Rimmelin Powder Blush (001 Santa Rose) oli mieleeni, mutta vanhuuttaan joutaa pois. Moneen meikkilookiin sopiva ja raikas sävy. Kuvassa sävy vääristää (keinovalosta johtuen), on luonnossa paljon vaaleanpunaisempi, vaikka hieman persikkaan vivahtaakin. Nämäkin poskipunat ovat uudistuneet, mutta kyseinen sävy näyttäisi olevan vielä valikoimissa.


Joskus hamaassa menneisyydessä aloittamaani pannu-projektiin kuului mm. Lumenen Gloss & Care kynsilakka (4. Niittykukkia). Pohjalla on vielä vähän, mutta lakka on paksuuntunut sen verran, että katseenkestävää lakkausta ei tällä enää saa aikaiseksi, joten suotta enää tätä jemmailen.

Nonni, nyt ovat siivoukset meikkien suhteen joksikin aikaa ohitse :)

2 kommenttia:

  1. Mulla Maybellinen Dream Wonder meikkivoide rupesi aina rullaantumaan. En tiedä missä vika, mutta jäi käyttämättä. Olen käyttänyt monta noita Rimmelin Santa Rosen sävyistä poskipunaa. Se oli ykkössuosikki pitkään. Sopivan neutraali, muttei liian hailakka:) Vielä taitaa yksi puolittain käytetty pyöriä jossain laatikon pohjalla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu. Itselläni ei rullautunut lainkaan, mutta laitoinkin sitä lähes aina kostealla meikkisienellä tuputellen, joten olisiko sillä vaikutusta asiaan?

      Santa Rose oli just sopivasti pigmenttinen ja vaivaton käyttää. En olisi muuten luopunut, mutta vanha mikä vanha :/

      Poista