torstai 16. maaliskuuta 2017

Huulipuna inventaario

 

Olen katsellut suurella mielenkiinnolla monissa blogeissa/vlogeissa viime aikoina olleita declutter-videoita ja sain itsekin inspiraation käydä vähän meikkejäni läpi. Olen edelleenkin "kamera-ujo", joten videota ei ole luvassa ja perinteisen postauksen merkeissä mennään :) Karsimista tuotteiden suhteen harrastan oikeastaan koko ajan pikkuhiljaa eli aina kun törmään johonkin ikuisuuksia vanhaan, pitkään käyttämättömänä olleeseen tai itselleni nykyään tarpeettomaan pyrin heittämään "turhat" heti pois.

Tuon ansiosta huulituotteita minulla on tällä hetkellä suht kohtuullisesti. Otan tähän mukaan myös huulilakat ja -kynät yms. mutta jätän huulikiillot suosiolla toiseen kertaan. Muutama juttu lähti poistoon tämänkin inventaarion myötä vaikkei tämä varsinaisesti karsinta-postaus olekaan. Punien saatavuudesta ei ole harmainta haisua, koska monet ovat jo jotain menneisyyden sarjoja sekä ale-laari löytöjä.

Avonin huulipunia löytyy eniten ja ne ovatkin suosikkejani merkin valikoimista.



Chic, Sheer Nectar, Au Naurale ja Calypso.

Chick ja Sheer Nectar ovat True Colour-sarjaa ja koostumukset ovat siten suht samanlaiset. Huulituntuma on miellyttävän kevyt ja kestävyyskin ihan ok tasoa.

Sarjan Perfectly Matte huulipuna on mattaisen pinnan omaavassa hylsyssä, joten se helppo erottaa noista tavallisista punista. Itselläni on sävy Au Naturale, joka on makuuni, noh, hieman erikoinen, mutta toisinaan tulee tätäkin käytettyä. Koostumus on mattapunaksi yllättävän sileä ja pehmeä eikä juurikaan tunnu huulilla. Tuntumaltaan paras mattainen huulipuna, mitä olen kokeillut.

Extra Lasting huulipunassa (sunkissed ginger) on yllättävän kevyt ja "ohut" koostumus ollakseen kestopuna. Pigmenttiä ei ensi alkuun vaikuta olevan kovin hurjasti, mutta sävytys kyllä säilyy huulilla hyvin, vaikka itse ns.punakerros vaikuttaa katoavan nopeasti.

Shine Burst-kiiltopuna (sävy Calypso) on mehukkaan näköinen ja sellainen vaivaton tapaus; helppo lisäillä tarpeen mukaan ja sopii moneen meikkiin. On ikään kuin punan, hoitotuotteen ja kiillon yhdistelmä. Antaa huolitellun loppusilauksen meikkiin, jos ei muuta huulimeikkiä viitsi/ehdi laittaa.



Samaa kastia on myös Max Factorin Xperience Sheer Gloss Balm (02 Coral). Mainio tapaus esimerkiksi käsilaukussa kulkevaksi monitoimi-huulituotteeksi.



Revlonin Colorburst Lip Butter (050 Berry Smoothie) jatkaa samassa sarjassa.



Lumenea edustaa Rasberry Miracle Lipstick sävyssä 05 Vadelmia, joka on nimensä mukaisesti vadelmanpunainen ja raikas sävy, jossa on myös intensiivisyyttä. Tuoksu on herkullisen vadelmainen eikä koostumuksessa tai huulituntumassa ole moitittavaa.

Toinen Lumenen puna on True Passion Lip Color (1 Valon leikki). Kädelle swatchattuna näyttää paremmalta kuin mitä huulillani, sillä silloin se on paljonkin vaaleampi ja näyttää hieman oudolta. Käytän tämän päällä yleensä huulikiiltoa, jolloin lopputulos on mielestäni kivempi.

Yves Rocher Grand Rouge huulipunat ovat huippuja. Huulituntuma on pehmeä, kevyt sekä tahmaton ja nämä vaan asettuvat huulille todella nätisti. Sävyt ovat 22. Mauve Subtil ja 71. Rose Poudre (tätä löytyy kaksin kappalein).


Jordana Modern Matte (05 Matte Glassy) ei ole mattapunaksi liian kuivattava tai kuivakan näköinen, mutta oman kokemukseni mukaan mattapunat vaativat alleen huulirasvaa sekä suht kunnossa olevat huulet. Kestävyys on tässä kyllä erinomainen. Edulliseksi tuotteeksi siis oikein mainio.


Jordana ja Rimmel mattapunat.

Rimmel The Only 1 Matte Lipstick (610 High Flyer) on jokseenkin samanoloinen ja tuntuinen kuin tuo Jordana eli myöskin oikein pätevä mattapuna. Tässä on vaan voimakas (ruusuinen?) parfyymimainen tuoksu, mikä toisinaan ärsyttää (mielestäni huulituotteet saavat kyllä tuoksua, mutta tässä hajustetta on liikaa).

Saman merkin Moisture Renew Lipstick 220 Heather Shimmer (kuvassa ekana) on rusehtavan punainen kivasti hohtava/kiiltävä moneen menoon sopiva sävy. Sävyn nimestä huolimatta koostumus ei ole shimmerinen tai hileinen. Liukuu huulille vaivattoman "liukkaasti" mutta kestävyys ei ole kovin kummoinen, kuten ei monestikaan tällaisten kevyehköjen ja kosteuttavien punien kohdalla.


Catrice, WCI ja Loreal.

Catricen Ultimate Colour (370 In A Rosegarden) on edullisesta hinnastaan huolimatta pätevä tapaus. Näppärä arkipuna.

We Care Icon Magnetic Lips Moisture Wear huulipunat ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä "peruspunia". Sävy 6 on neutraalihko nude, jolle on kyllä käyttöä. Tämäkin on huulilla vaalempi kuin iholla ja näyttää parhaimmalta hivenen päivettystä saaneiden kasvojen kera.

Ehdoton suosikkini nudepunista on Lorealin Color Riche 233 Boreal/Taffeta. Hieman vaaleanpunaiseen taittava sävy istuu väritykseeni kesät talvet eikä tästä tule "peitepuikkoa" huulilla effektiä. Kuultaa ja heijastaa valoa kauniisti ja on sopivan hillitty.



Essencen colour & care lipstickit hoitavat sekä kosteuttavat huulia ja pigmenttiäkin on näissä runsaasti. Punaisen ja mehukkaan marjaisen sävyn (04 lookin' good) hommasin joulun kieppeillä, koska piti vaan saada punaista ja vaaleanpunainen (01 don't be shy) oli sellainen sävy, jota ei entuudestaan itseltäni löytynyt. Nämä ovat helppoja ja vaivattomia, koska levittyvät helposti ja tasaisesti. Tuntuma on huulilla kevyt ja huulivoiteen kaltainen.

Essence Longlasting lipstick (nude-sarja) 03 come naturally. Kylmän viileä mauvemainen nudesävy on mieleeni, mutta vaatii kaverikseen tietyn sävyisen meikin, jotta ei näytä omituiselta. Kivan oloinen liukas ja nätisti levittyvä koostumus, mutta ei ikävä kyllä kestä huulilla kuin hetken.


Lidlissä myytävän Cien merkin huulipuna sävyssä 11 fuchsia pink oli viime kesän suosikkeja pirteän sävynsä vuoksi. Menee vielä toki tulevanakin kesänä.

NYX butter lipstick (Root Beer Float) on pehmeän täyteläistä ja pigmenttistä, mutta pysyvyys voisi olla parempikin.



NYXin Jumbo Lip Pencil (719 Pecan) on sävynä nätti viileään taittava nude-mauve ja koostumuskin toimii huulilla, mutta tuoksu on luotaantyöntävä (teollinen, liuotinmainen). Lemu on tosin ajan ja käytön myötä hieman lieventynyt, mutta ei se vieläkään hyvä ole. Siitä huolimatta on ollut toisinaan käytössä, koska laittamisen jälkeen ei sitä kuitenkaan kovin pitkään huulilta haista.

Yllä Jumbo Lip Pencil, alla Butter Lipstick.

Sitten kaksi heikointa lenkkiä. Wet n Wild Mega Colors (Moody Mauve) huulipunassa on huulilla ollessaan hieman metallisen vivahteinen hohde, jonka vuoksi tästä tulee pienet ysäri fiilikset. Aika harvakseltaan on tullut tähän tartuttua, mutta jääköön nyt vielä toistaiseksi kokoelmaan.

I heart Make-Up (Caught myself Smiling) huulipunassa on joillekin halpispunille tyypillinen  koostumus, joka levittyy huulille jokseenkin kankeasti, kasaantuu sekä raidoittuu ellei työstä huolella  (vaikka kädelle swatchautuukin vaivattomasti). Saa nyt vielä armonaikaa räväkän sävynsä vuoksi, mutta todennäköisesti lähtee viimeistään syksyllä roskiin.




Colourpop Lippie Stick (Lumiere) on yksi suosikeistani. Kaikki on tässä kohdallaan (huulituntuma, koostumus, pigmentti, sävy, käyttömukavuus jne.).


E.l.f. Matte Lip Stick (tea rose) on sävynä niin erikoinen, että tällekin on hetkensä. Joskus saattaa näyttää omituisen harmahtavalta mutta toisinaan taas on enemmänkin hentoiseen vaaleaan lilaan taittava (riippuen omasta värityksestä ja muusta meikistä). Puikolla on kätevää ja nopeaa levittää puna tarkasti sekä tasaisesti eikä huulituntumakaan ole kovin kuivakka.

E.l.f. ja Colourpop.

Huulilakat: 



Lumene Lingonberry Lip Laquerin aplikaattorina toimii pieni sivellin, joka on sävyn lisäksi ainoa asia mistä tässä pidän. Alkuun kyllä tykkäilin enemmän, mutta lakka tuntuu tahmaiselta kerrokselta huulien pinnalla pitkään ennen kuin asettuu ja olen huomannut tämän kuivattavan huulia. Ei vaan toiminut niin hyvin kuin oletin, joten joutaa pois.

Manhattan Lip Laquer (sävy 07) on huomattavasti parempi lajinsa edustaja. Asettuu paikoilleen nopeammin, ei kuivu kiristävän tuntuiseksi ja kestää siistinä kohtuullisen hyvin.

Lorealin Caressessa on paras koostumus ja tuntuma, mutta sävy 402 Milady on hitusen oman mukavuusalueeni ulkopuolella, jotta tulisi säännöllisesti tähän tartuttua. Välillä on silti hauska "revitellä" ja heittäytyä hurjaksi (heh heh) huulimeikkien suhteen.

Oriflame TheOne Lip Sensation Matte Mousse (Plush Peach) toimii itselläni kevyesti sormella huulille taputeltuna. Aplikaattorilla tasainen levitys on työlästä, tuotetta tulee helposti liikaa ja värikin on tuolloin aivan liian intensiivinen sekä räikeä omiin mieltymyksiini. Mutta pieni määrä sormella tuputeltuna näyttää ihan kivalle.

Manhattan, Loreal ja Oriflame.

Pois karsiutui yksi We Care Iconin sekä Avonin huulipuna, koska ovat jo niin vanhoja (plus molemmat punaisia, joille ei ole suurempaa tarvetta ollut) sekä Lumenen huulilakka.



4 kommenttia:

  1. Onpa kunnon satsi:) Lumenen True Passion sävyssä 8 Vanamo on mun yksi suosikeista, samoin kuin tuo Essencen Longlasting Lipstick sävyssä Come Naturally. Minusta ne on kivan neutraaleja, mutteivät pliisuja. Tykkään myös Jordanan mattapunista, koska ne ei tosiaankaan kuivata ihan älyttömästi, mutta tietysti pitää olla se huulirasva tai jotain muuta siinä ohella. Rimmelin the Only One mattapuna sävyssä 700 Naughty Nude on musta tosi hyvä sävyltään, mutta olen samaa mieltä sun kanssa tuoksupuolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilanne oli punien suhteen runsaampi esim. puolisen vuotta sitten, mutta nyt tuo määrä on oikeastaan aika "sopiva" :D Niitä kun tulee helposti osteltua, kun ovat suht edullisia (toki merkistä riippuen) ja silloin kun kaipaa pientä "piristystä".

      Come Naturally on nätti sävy :) mutta itse toivoisin se olevan kestävämpi huulilla. Onhan sitä tietty helppo lisäilä tarpeen mukaan.

      Poista
  2. Miulla on Oriflamen TheOne Lip Sensation Matte Mousse sävyssä Toffee Cream ja se on ainakin miulla aika kuivakka, pari kertaa pitää ottaa väriä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matte Mousse on tosiaan hitusen myös kuivakkaa ja nahkeaa. Yksi pyyhkäisy ei välttämättä riitä ja kun ottaa lisää, sitä tulee liikaa jolloin kasaantuu ja pyörii huulien pinnalla. Siksipä otan sitä ensin kämmenselälle, josta laitan kevyesti sormella huulille :)

      Poista