tiistai 21. maaliskuuta 2017

Voiteita huulille


Kommenteissa olleesta toivomuksesta on vuorossa postaus huulirasvoista :) Joten eikun vaan suoraan asiaan...

EOS Vanilla Mint on pehmeän täyteläistä ja tuoksuu kivan raikkaalle. Hoito- ja kosteutustehot ovat erinomaiset. Olen tosin lukenut, että joissakin merkin yksilöissä koostumus on kovahko, joten se vissiin vaihtelee, sillä tämä ei ainakaan ole lainkaan kova (päinvastoin) tai hankalasti levittyvä.


KoneHELSINGIN huokeampi versio EOSin palleroista on ollut yllättävän hyvä. On tosin jokin verran ohuempaa ja kevyempää kuin esimerkiksi tuo Vanilla Mint. Huulivoide on valmistettu 95% luonnonmukaisista ainesosista ja se sisältää E-vitamiinia, karitevoita sekä kosteuttavaa jojobaöljyä. Tuoksu on pirteän ananasmainen. Saatavuudesta en osaa sanoa, itse ostin tämän Tokmannilta. Merkin kotisivuilla ei näitä huulivoiteita kuitenkaan enää näkynyt.


Hurraw! lip balmit ovat oikein mainioita huulien peruskosteuttajia. Papaya pineapple ja chai spice ovat tuoksuina ihanat. Koostumus on liukkaahkoa ja ohutta, joten huulituntuma on kivan kevyt. Häviää huulilta melko nopeasti, mutta silti tuntuu kosteuttavan hyvin.

Crazy Rumors (Banana Split) on inasen täyteläisemmän ja hoitavamman oloista kuin Hurraw!n voiteet. Tämä tekee huulet todella pehmeiksi. Tuoksu olisi parempi pelkkänä hedelmäisenä banaanina, koska omaa nenääni vähän erikoinen makeahko leivosmainen vivahde ei aina oikein viehätä.

Avon Smoothing Lip Balm jasmine with vitamin e pääsi jopa yhteen suosikkeja-postaukseen (klik).


Yves Rocher Orange Confite & Cannelle on merkin jonkin menneen vuoden joulukausisarjaa ja tuoksussa onkin makean mausteinen (jouluinen) vivahde. Puikko tuntuu aika kovalta, mutta koostumus on riittävän liukasta jotta levittyy vaivatta. Tosi kevyen tuntuinen eikä ole järin hoitava, mutta tuoksu on kiva, joten toisinaan tulee käytettyä lähinnä suojaamaan huulia ulkona liikuskellessa.

Cien Milk & Honey toimii myöskin "ulkoilu"huulirasvana, koska tässä on hyvä suojakerroin (SPF20). Tuoksu on mieto (lähes olematon) ja mitäänsanomaton, voisi mielestäni nimittäin tuoksua paljon enemmänkin. Koostumus on kovahkoa ja nahkeahkoa, joten puikkoa saa pyöritellä huulille tovin ennen kuin voidetta tuntuu olevan riittävä määrä. Ostin näitä halvalla Lidlistä 3 kpl:n paketin, joten riittänevät hamaan tappiin saakka. Menettelee suojaamassa huulia, mutta muuten sanon plääh.


Blistex Lip Relief Cream hoitaa pahastikin röhelöityneet huulet kuntoon. Tehokas ja toimiva. Tuoksu avaa samalla mahdollisesti tukossa oleva nenänkin. Vakiotuote, johon näköjään tulee palattua kerta toisensa jälkeen pienistä tauoista huolimatta.


Dermosil Classic Huulivoide on valkoista voidetta (huulilla väritöntä), joka sisältää tunsaasti hoitavia ainesosia. Tämä on omiaan silloin, kun huulet ovat kuivat sekä rohtuneet. Edullinen ja hoitaa hommansa. Ei mitään moittimista.

Bevita +B hoitaa sekä suojaa huulten ihoa ja tätä voi käyttää muihinkin tarkoituksiin. Oikein hyvä tehokkaampi voide. Tämä imeytyy huulille eikä jätä juurikaan perinteistä huulirasvamaista tuntua.

Lumenen Sensitive Touch SOS Lip & Dry Spot Balm huulivoide on samantyyppistä kuin Bevita. Tämä oli euron löytöjä ja ostin silloin kaksin kappalein, joista tämä on viimeinen ja loppusuorallaan. Tykkään, mutta normaalihinnalla tuskin raaskin ostaa lisää (ja silloin valitsen mielummin Bevitan).

Dermosil, Bevita ja Lumene.

Klassikkojen klassikko eli Vaseliini. Voiteessa itsessään hoito- ja kosteutustehoja ei ole makuuni tarpeeksi (koska kyseessä on vaan petrolatum), mutta tämä toimii vaikkapa noiden voidemaisten huulivoiteiden päällä estämässä "kosteutta haihtumasta" (vai miten tuon nyt muotoilisi) sekä lisä- suojaamassa huulten ihoa. Tämäkin sopii moneen hommaan.


True Organic of Sweden All You Need Is Me monitoimibalmista marmatin jo täällä. Säilyvyys on 6 kk, joten yritän käyttää tämän pois huulivoiteena. En vaan juurikaan perusta tästä siinäkään tehtävässä. Liian öljyistä ja tahmeahkoa plus satunnaisesti seassa olevat omituiset möykyt/kokkareet ovat ärsyttäviä, vaikka levittettäessä hajoavatkin.



Kunhan saan näistä jokusen hupenemaan niin mielessäni on hankkia jotakin seuraavista.

The Bomb Cosmeticsin huulivoiteet. Erityisesti Bubblegum Pop houkuttelee.

Kuva täältä.


EOSin puikkohuulivoidetta olisi kiva kokeilla.

Kuva iHerb.

 Sebamedin huulirasva vaikuttaa myös lupaavalta.

Kuva täältä.

 

6 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaa ylipäänsä tuo Bomb Cosmetics. Herkullisen näköisiä tuotteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, merkiltä löytyy paljon ihanan oloisia tuotteita :)

      Poista
  2. Olin ennen melkoinen huulivoidehamsteri ja ostin eri rasvoja testiin, mutta nyt olen löytänyt ne itselle parhaat: apteekin ACO ja sitten Hurrawn kaikki tuoksut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, tuosta ACOn huulirasvasta olen lukenutkin kehuja, joten pitääpä laittaa se tarkemmin muistiin :)

      Hurrawilla on kivan laaja valikoima ja varmasti löytyy jokaiseen makuun jotakin sopivaa. Itse oon käyttänyt vaan noita kahta mainittua ja earl gray versiota, mutta se ei ollut oikein mieleeni ja tuoksukin muuttui nopeasti tunkkaiseksi.

      Poista
  3. Mulla on YR:n ja Cienin huulirasvoista kokemusta ja ne on ihan ok sellasia. Erilaisia on aina kiva kokeilla. Vielä ei oo löytyny semmosta ehotonta ykköstä mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankalaa olisi nimetä ehdoton suosikki, koska itsekin oon niin vaihtelun perään ja kokeilunhaluinen :)

      Poista