tiistai 6. tammikuuta 2015

Meikkipöydän siivousta

Alkuvuodesta on hyvä aika tehdä pieni inventaario ja siivous vanhentuneiden meikkien sekä käyttämättömän kosmetiikan suhteen. Varsinkin selkeästi huonoksi menneitä meikkejä tulee poisteltua aina, kun sellaisen sattuu huomaamaan, mutta pieni tarkempi syynäys meikkipöydän laatikoihin ja kaappien kätköihin on välillä paikallaan.


Tunnustan käyttäväni myös päiväykseltään yli-ikäisiä tai suositellun käyttöajan avaamisen jälkeen ylittäneitä tuotteita, jos niiden tuoksu ei ole muuttunut huonoksi tai koostumus epämääräiseksi. Nyt purkkeja & purnukoita on taas kerääntynyt sen verran, että vanhemmat (ja hyvin harvoin käytetyt tai ei niin mieluisat) tuotteet joutuvat armotta poistoon. En mielellään heitä (periaatteessa käyttökelpoista) kosmetiikkaa hukkaan, mutta välillä kohdalle osuu "huteja" sekä itselleni ei niin sopivia tuotteita.


H&M Lip Pen oli hintaansa nähden kelpo tuote, mutta tuoksu oli muuttunut epämiellyttäväksi sitten edellisen käyttökerran. Poistoon.


E.l.f. huulipunissa totesin saman ilmiön, joten roskis kutsui näitäkin. Ilmeisesti nämä edullisemmat (parin kolmen euron) huulipunat menevät melko nopeasti pilalle, kun taas jo keskihintaisemmat (kuten Lumene, Maybelline, Loreal) kestävät hyvinä jopa useampia vuosia. Onko kukaan huomannut samaa?


Lumene huulikiiltokynä tuli joskus muinaisaikoina kaupanpäällisenä Lumene ostoksista. Oli aluksi käytössä, mutta jäi sitten unholaan. Helpompaa ja nopeampaa on käyttää ihan tavallista huulikiiltoa.

Maybelline Pure Blush Mineral poskipuna on pyörinyt laatikossa ikuisuuden, enkä ole tätä käyttänyt muutamaan vuoteen. Tuskin tulen kaipaamaan siis jatkossakaan. Ei tässä muuta vikaa ollut kuin ei niin imarteleva väri itselleni, koostumus (en ole jauhemaisten tuotteiden suurin fani, irtopuuteri sekä mineraalipohjat vielä menettelevät) ja annostelun/käytön hankaluus (tätä tuli helposti liian vähän tai sitten aivan liikaa jolloin luonnollista lopputulosta oli melkein mahdotonta saada aikaan).

Maybelline Forever Strong kynsilakan loppu on jo niin paksuuntunut koostumukseltaan, että lakkaus ei tahdo tällä enää siististi onnistua. Tykkäsin sävystä (19 Golden Brown) ja sillä olenkin tätä vielä säästellyt.


Max Factor 2000 Calorie waterproof volume ripsari on ollut käytössä satunnaisesti muiden ripsivärien ohella yli vuoden päivät. En ole pitkään aikaan käyttänyt ja tuoksukin oli tässä välissä jo muuttunut erikoiseksi. Harja on siro ja pieni verrattuna volyymi ripsareissa yleisiin jumboihin. Erotteli ripset nätisti, mutta oli liian pliisu makuuni.


Yves Rocher Pure System Blemish Corrector korjaava peitevoide näpyille oli itselleni liian tummaa. En osaa tehosta näppyjen parantumisen suhteen sanoa mitään (saattoi auttaa paranemisessa tai sitten ei, heh), mutta on mukava ajatus, että peitevoide samalla hoitaa/korjaa epäpuhtauksia. Sauman päiväys oli 07/2014 eli adios.


Pantene Pro-V natureFusion Strengthenin Serumin ostin muutama vuosi sitten Tallinnan Rimistä. Pullossa on vajaa puolet jäljellä. Tässä säilyvyys on 12 kk avaamisesta, joten tämä on siis aikansa palvellut. Ei ollut erikoisen hyvä tuote omille hiuksilleni. Tämä teki hiuksista usein nahkean tuntuiset. Hoitoteholtaan kehnohko, löytyy paljon parempiakin tuotteita samassa hintaluokassa.

Dermosil Primo Shine Serum (kiiltoseerumi hiuksille) on myöskin niin iäkästä tavaraa, että saa väistyä parempien tieltä. Tasoittaa hapsotusta ja tuo kiiltoakin, mutta lähmää ja rasvoittaa omat hiukseni nopeasti. Puolet olen tästäkin käytellyt. Itselleni lähinnä erikoistuote, jota tuli käytettyä juhliin tai iltamenoihin lähdettäessä.


KC Proffessional Four Reasons Boost Effect tyvikohottaja toimisi (kai) parhaiten föönauksen/muotoilurautojen yms. kanssa, mutta olen yleensä pöyhinyt ja puristellut käsien kautta kosteaan tai ihan kuivaan tukkaan. Toi silti ihan mukavasti ryhtiä ja runsauden tuntua hiuksiin. Hyvä tuote kaiken kaikkiaan, mutta hirmuisen vanha (kuten pullostakin voi jo päätellä). Ja muitakin muotoilutuotteita on useampia hyllyssä.

Dove Heat Defence lämpösuoja tuoksahti pistävälle ja säilyvyys korkkauksen jälkeen oli tässä 12 kk. On ehkä noin kolme (neljä? Ei voi muistaa...) vuotta vanha. Ei tuotteessa mitään vikaa ollut, mutta föönaan tai muuten lämpökäsittelen hiuksiani nykyään harvoin. Puolisen pulloa noin kolmessa vuodessa kertoo hyvin, ettei lämpösuojatuotteelle ole ollut tarvetta.

Parin rasvan osalta alkoi nyt "project pan" eli käytän nämä nyt loppuun. Ennen kuin nämä putelit ovat tyhjentyneet en käytä muita kropparasvoja tai osta uusia. Ei pitäisi olla kovin vaativa suoritus, sillä näissä ei ole paljonkaan enää jäljellä ja talvella ihoni kaipaa rasvausta enemmän kuin yleensä.


Yves Rocherin Flower Party body lotion tuoksuu sokerisen kukkaiselle. Ei ole lemppari tuoksuni, mutta ei kamalan vastenmielinenkään. Usein käytettynä alkaa silti tympimään. Koostumus on todella ohut ja imeytyy iholle hetkessä. Kevyt kosteuteuttaja, jota en ole vaan saanut käytettyä.

Nivea Creme tuubi on myös hankittu joltain Tallinnan reissulta. Tämä on ihan pätevä "yleisvoide" esimerkiksi kuiville kohdille, huulille ja kyynärpäille. Olen välillä käyttänyt ihan jalkavoiteenakin. Tämä tuubi tuntuu vain kestävän ikuisuuden, sillä ei tätä kuitenkaan niin paljon tai usein tule käytettyä. Vartalovoiteenakin menettelee näin talvella, mutta levitys on työlästä ja nihkeää hommaa paksun koostumuksen vuoksi.


Britney Spears Circus Fantasy EdP (50 ml) päätyy nyt toiletin raikastajaksi, sillä olen totaalisen kyllästynyt tähän. Alunperinkin oli mielestäni jotenkin tylsä. Periaatteessa ihan ok pirtsakka tuoksu, mutta joku tässä tökkii. Tämä tuli ostettua ilman tuoksuttelua netistä edullisen hinnan houkuttelemana. Pullo on kyllä hauska ja tyttömäisen söpö.

Eipä tuota poistettavaa kummoisesti kertynyt :) Johtunee keväällä olleesta muutosta, jolloin tuli jo suurelta osin karsittua vanhat ja turhat tuotteet pois nurkista pyörimästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti