perjantai 23. tammikuuta 2015

Vartalovoiteet talvikäyttöön

Talvisin vartalon ihoni kuivahtaa helposti, jolloin säännöllisempi rasvaus ja hieman tuhdimmat tuotteet ovat tarpeen. Tässäpä siis muutama hyväksi havaittu edullinen kropparasva.


Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion sisältää pakkauksen mukaan neljää erilaista öljyä: argan-, macadamia-, manteli- ja ruusuöljyä. Kosteutuksen ohella vahvistaa ihon omaa suojamuuria, ehkäisee kuivumista sekä heleyttää. Koostumus on kauniin kellertävää/beessiä, täyteläistä ja imeytyy nopeasti ainakin talvikuivalle iholle. Ihosta tulee pehmeä ja kiristelyt sekä kutinat pysyvät kurissa. Mitään erityisempää heleyttävää vaikutusta en ole huomannut, mutta onhan hoidettu iho kuivaa ja karheaa nahkaa kauniimpi/heleämpi. Kesällä tämä olisi luultavimmin aivan liian tuhtia käyttööni.


Makea tuoksu on voimakas ja juuri sellainen millaiseksi sen kuvittelin noiden öljyjen peruusteella tuoksuvankin. Omaan nenääni tuoksu on toisinaan liiankin imelä, mutta silloin tällöin käytettynä siedettävissä. Pumppu on kätevä. Hintaa tällä oli Cittarissa 3,50 euroa (taisi olla joku kampanja).



Himalaya Herbals Intensive Moisturizing Creamin lupaillaan ravitsevan, suojaavan ja hoitavan ihoa. Voide sisältää vehnänalkio- ja manteliöljyä. Tämän pitäisi soveltua myös kasvoilla käytettäväksi, mutta olen käyttänyt vain vartalovoiteena. Paksuhkoa voidetta saa levitellä kropalle hieman huolellisemmin. Imeytyminen iholle kestää jonkin aikaa, siksi käytän tätä vain iltaisin. Aluksi tuntuu tahmealta iholla, mutta imeydyttyään iho on sileä ja kosteutetun tuntuinen. Tätä riittää pieni määrä kerrallaan ja pärjäänkin tällä yhdellä purkilla nyt tämän talven, kun käytössä on muitakin voiteita. Pieni purkki maksaa alle 3 euroa ja löytyy useimmista marketeista. Tuoksu mieto ja hyvin "kosteusvoidemainen". Tästä löytyi myös nourishing-versio.


Yves Rocher Expert Repair Lotion Extra Dry Skin (30 ml minituubi/näyte) on oikein sopiva vartaloemulsio tähän vuodenaikaan. Sisältää luonnonmukaista karitevoita. Kosteuttaa talvikuivaa kroppaa hyvin ja tuoksuu hieman pähkinäiselle sekä täyteläiselle. Parempi tuoksu kuin Garnierin Oil Beauty lotionissa. Iho tuntuu voiteen jälkeen ihanan pehmeältä ja hoidetulta. Ensi talveksi voisin hankkia lisää, jos tätä vain on enää silloin saatavilla. Yves Rocherin sivuilla täysikoinen tuubi (150 ml) näyttäisi olevan (nyt alennuksessa) 7,90 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti