lauantai 10. tammikuuta 2015

Saippuaa paloina

Palasaippuat kuuluvat nykyisin kylppärini vakiovarustukseen. Käsienpesua varten on käytössä (yleensä aina) nestemäinen saippua sekä palasaippua. Suosin palasaippuoiden osalta lähinnä edullista markettikamaa, mutta joskus tilailen niitä esimerkiksi Lushilta tai iHerbistä.

Kuva täältä.

Hinnaltaan markettipalasaippuat ovat edullisia, joten mukavaa vaihtelua käsienpesuun saa ihan pikkurahalla. Ne tuovat aluksi hyvän tuoksun kylppäriin/vessaan, mutta tuoksu tosin laimenee saippuan oltua käyttössä jonkin aikaa. Palasaippuat tuntuvat pesevän kädet todella puhtaan tuntuisiksi ja myös kestävät käytössä pitkään, tietysti saippuasta riippuen. Hygieniasyistä vaihdan palasaippuan kuitenkin säännöllisin väliajoin uuteen, vaikka pala olisikin vielä ihan hyvännäköinen.

Kuva täältä.

Suomen marketeissa palasaippua valikoima on kehnohko, erilaisia tuoksuja ja värejä voisi mielestäni olla myynnissä enemmänkin. Maxi-Makasiinista, Kärkkäiseltä, Keskiseltä ja Halpahallista tms. saattaa kyllä toisinaan löytää enemmänkin erilaisia kivoja vaihtoehtoja.

Kuva täältä.

Palmolive Naturals Moisture Care sisältää oliivia. Tätä löytyy lähes jokaisesta kaupasta. Raikkaan ja puhtaan tuoksuinen saippua kestää siistinä suhteellisen kauan. Kuvassa oleva pala on parisen kuukautta vanha sekä jo haalistunut/kulunut ja menossa vaihtoon.

 

Palmoliveä näyttää löytyvän maailmalta joka lähtöön. Voi kunpa esimerkiksi näitä saisi täältäkin...


Kuva täältä.
Kuvä täältä.

Kuva täältä.

Lildlistä löytyy Cien palasaippuaa muutamassa eri tuoksussa. Todella edullinen perussaippua; kahden kappaleen pakkaus maksaa muistaakseni 0,99 e. Tuoksu on melko mieto verrattuna Palmoliveen tai Lushiin.

 
 

Lush saippuat ovat aika hintavia eivätkä kestä siistinä niin kauan kuin markettiversiot (eli halkeilevat, "niljakoituvat" ja väri lähtee saippuasta melko nopeasti) johtuen kaiketi ainesosista (Lushilla tuotteet ovat vegetaarisia ja valmistetaan käsityönä). Tuoksut ovatkin sitten intensiivisyydessä omaa luokkaansa: ainakin alkuun koko kylppärissä leijailee kyseisen saippuan tuoksu. Leikkaamalla saippuapalaa pienempinä osina käytettäväksi voi säästää saippuaa nopealta kulumiselta.

Oma suosikkini tähän saakka kokeilemistani on Rockstar.

Kuva täältä.

Onkos muita palasaippuoiden "faneja"?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti