sunnuntai 21. elokuuta 2016

Dippausputsari kynsilakalle

Tällaisia vaahtomuovisienen ja kynsilakanpoistoaineen sisältäviä purkkeja on ollut myynnissä ainakin jo jokusen vuoden, mutta olen suhtautunut niihin tähän saakka varsin epäileväisesti. En edes ole varma miksi. Haluan, että kynsilakkojen poistaminen onnistuu mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti, joten tehokkuus on ehkä ollut se arveluttava tekijä. Ja hinta. Esimerkiksi suosikkini X-tran kynsilakanpoistoaine maksaa (muistaakseni) alle kaksi euroa ja vaikkapa Maybellinen Express Remover "kynsilakanpoistosieni" noin kympin. Lumeneltakin löytyy oma versionsa.


Carlsonilla törmäsin edulliseen Delia Cosmeticsin Sponge Nail Polish Removeriin (2,50 e) ja tuolla hinnalla olin valmis kokeilemaan. Valitsin tarkoituksella version jossa on asetonia, mutta saatavilla oli myös asetoniton versio. Oman kokemukseni mukaan asetonittomat poistoaineet eivät ole niin tehokkaita ja nopeita kuin sitä sisältävät. Ovat varmastikin hellävaraisempia kynsille, kynsinauhoille ja sormien iholle, mutta kuten sanottu, itselleni tärkeintä on nopeus ja helppous. Öljyän tai rasvaan kynnet ja kynsinauhat lakkojen poistamisen jälkeen sekä laitan päälle vielä kerroksen käsivoidetta, joten kuivumisesta tai kynsien haurastumisesta en ole joutunut käsimään tujumpienkaan poistoaineiden kanssa. Herkempien kynsien ja kuivemman ihon omaavien kannattaa kuitenkin ehdottomasti valita miedompi asetooniton poistoaine.


Purkin sisällä olevassa vaahtomuovissa on viilto/aukko johon sormenpää työnnetään ja sitten pyöritetään kynttä vaahtomuovia vasten tai liikutellaan purkkia. Homma onnistuu mielestäni parhaiten liikuttelemalla kynttä edestakaisin ikään kuin dippaamalla ja välillä pyöräyttäen.


"Tavallinen" kynsilakka lähti tämän avulla suht nopeasti, mutta testaushetkellä muutamalla kynnellä oli glitteristä hippulakkaa tavallisen lakan päällä "tehosteena" eikä se hievahtanutkaan sinnikkäästä hinkkaamisesta huolimatta. Toinen lakka lähti alta, mutta glitterit pysyivät. Apuun tuli tässä vaiheessa X-tra, jolla otin pois hitulalakan.


Toimii tavallisen kynsilakan poistoon oikein hyvin, mutta pieni miinus tulee siitä, että glitteri-/hilelakat tms. vaativat erikseen jonkun muun tuotteen. Plussaa taas siitä, ettei tarvitse nyhertää vanulappujen kanssa. Voisin ostaa tätä tai jotain muuta edullista vastaavaa jatkossakin (kymppiä en kuitenkaan lähtisi pulittamaan), vaikka X-tra tulee edelleen pysymään käytössä ainakin sitkeimpien lakkojen poistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti