tiistai 16. elokuuta 2016

Outoa ja noloa?

Toteutin aikoinaan postauksen jossa kerroin 20 random faktaa itsestäni, joten ajattelin useiden bloggaajien innoittamana tuoda ilmi myös muutamia ehkä hieman omituisilta vaikuttavia asioita nolous-postauksen muodossa :)

1. Oudot ruokayhdistelmät. Dippaan usein kylmiä nakkeja ja lenkkimakkaraa jogurttiin. Muutenkin grillimakkara on mielestäni parasta ilman kypsennystä. Hapankorput oivariinilla ja banaanisiivuilla, ruislimppusiivu voideltuna ja tuoreilla mansikoilla tai lakritsin/salmiakin ja Fazerin sinisen syöminen samanaikaisesti "suun täydeltä" kuullostavat varmasti joidenkin mielestä aika erikoisilta herkuilta.

2. Tykkään yleisesti lemmikki- ja kotieläimistä, mutta pelkään hevosia. Olen jokusen kerran ratsastanut ponilla, mutta hevoset kierrän kaukaa, jos vaan mahdollista.

Kuva Pinterest.

3. Kaikki "niljakas" ja märkä ihoon takertuva on ällöttävää. Esimerkkinä vaikkapa kosteaa ihoa koskettava sekä siihen tarttuva suihkuverho (nykyisessä kodissamme on suihkuseinä, joten suihkuverho ei ole enää tarpeellinen), lähmäinen voiveitsi joka sotkee sormet tai sateessa kastuminen niin, että vaatteet kastuvat läpimäriksi ja "liimaantuvat" ihoon.

4. Nukkumaan mennessä on makkarin telkkari yleensä aina päällä. Nukahdan helpommin (usein kesken katselun), kun se on hillityllä volyymilla taustalla. Avokki (tai minä) se sitten jossain vaiheessa unien lomassa sammutetaan, ellei ole mennyt pois päältä ajastuksella. Olen joskus kärsinyt pahasta unettomuudesta, jolloin ohjeena oli nimenomaan välttää tuota tapaa, mutta takuuvarmasti en saa unta, jos sammutan TV:n ja kaikki valot ja jään hiljaiseen pimeyteen unta odottelemaan ajatuksella "nyt pitää nukkua". Jos olen yötä muualla, missä tuo ei ole mahdollista, niin luen kirjaa. Luen toki muutenkin antaumuksella, mutta nukkumisrituaaliini kuuluu ennen kaikkea telkkari. Tämän vuoksi meillä on kanavapaketti, johon sisältyy leffakanavien lisäksi dokumentti- yms. kanavia, joista tulee ohjelmaa läpi yön.

5. Mikään muu haju ei saa itseäni yökkäilemään niin helposti oksennuksen lemu. Jos kuulen jonkun oksentavan, ei se vielä aiheuta kakistelua, mutta se haju! Joissakin porttikongeissa tai yleisissä vessoissa "lemu" saattaa tulla joskus vastaan, jolloin joudun poistumaan paikalta kiireesti.

6. Minulta puuttuu "viherpeukalo" kokonaan. Ostan silti aina sillöin tällöin viherkasveja, koska ne tekevät kivan kodikkaan tunnelman. Jossain vaiheessa ne aina kuitenkin kuolevat. Ihan sama vaikka katson netistä hoito-ohjeet, yritän kastella ohjeistuksen mukaisesti, käytän tarvittaessa lannoitetta, huolehdin sopivasta valon saannista tai varjoisuudesta jne. Tällä hetkellä yksi kaktus on selvinnyt hoidossani (tai hoidostani huolimatta, heh) jo useamman vuoden, mikä on jo saavutus :D

Kuva täältä.

7. Olen varsinainen tarjoushaukka ja hintatietoinen elintarvikkeiden suhteen. Katson mainoslehtiset läpi ja suunnittelen ruokaostokset monesti niiden mukaan, vaikka se vaatisi käyntiä useammassakin kaupassa. Ostan myös "punaisilla" tarjouslapuilla varustettua lihaa ja kanaa, jotka sitten pakastan ja käytän tarpeen mukaan. Esimerkiksi kahvit hommaan useamman paketin tarjouksista ja käytän kestokauppakasseja muovipussien sijaan. Vaikka tietyissä asioissa olenkin tarkka rahan suhteen, en sanoisi olevani pihi. Jos mieleni tekee jotain kalliimpaa tai erikoisempaa niin silloin ostan sitä.

4 kommenttia:

  1. Minullekin televisio hoitaa parhaiten tuutulaulun virkaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan pidä katsoa silloin mitään kovin jännää, jotta nukahtaminen onnistuu ;D Tiedän, että joitakin TV:n päällä oleminen häiritsee, jos yrittää nukkua, mutta itseäni se vain rauhoittaa.

      Poista
  2. Tuo seitsemäs kohta kuulosti tutulta :) Myös minä tykkään selata tarjouslehtisiä ja saatan käydä useammassa eri kaupassa hakemassa tarjoustuotteita. Usein töiden jälkeen tosin haluan vaan nopeasti kotiin enkä jaksa lähteä kauppoja kiertämään. Olenkin ajatellut, että jos olisin työtön, niin kävisin varmaan monta kertaa viikossa eri kaupoissa tarjoustuotteiden perässä :D Suosin myös punaisen hintalapun tuotteita. Jos kauppalapusta löytyy lihaa / kanaa, niin yleensä valitsen "laputetun" tuotteen. Kuiva-aineiden kohdalla olen vähän joutunut rajoittamaan tätä punaisen hintalapun tuotteiden ostamista, sillä jossain vaiheessa huomasin että kaapit ovat pullollaan tuotteita, joista oli parasta ennen -päivämäärä paukkunut aikaa sitten. Ne siis olivat olleet heräteostoksia "kun halvalla saa". Jotkut tuotteet, esim. kahvin, pyrin ostamaan aina tarjouksesta ja suorastaan ärsyynnyn jos huomaan tuotteen loppuneen ja jos joudun ostamaan tuotteen normaalihintaisena :D. Varsinkin tuollaisten päivittäistavaroiden ostamisen suhteen mulla on kaikenlaisia päähänpinttymiä, mutta muuten en kauheasti mieti rahaa. Kun säästää yhdessä jutussa, niin voi tuhlailla toisessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei minullakaan ihan aina into ja aika riitä hyödyntää tarjouksia, mutta siihen olen pyrkinyt ja se on jo tullut tavaksi :) Itse tykkään tehdä yhden isomman kauppareissun viikossa, muuta täydennystä voi tarvittaessa hakea vaikkapa ihan lähikaupasta.

      Kiva saada uusi lukija, tervetuloa :)

      Poista