torstai 18. elokuuta 2016

Hiustuotteita ruodinnassa

Lupailin aiemmin kertoa mielipiteitäni muutamasta hiustuotteesta, kunhan olisin ehtinyt niitä hetkisen käyttämään.


Cutrinin Artic Berry Drops Strength Serum vahvistava hoitoseerumi normaaleille ja hennoille hiuksille on pakattu samanlaiseen pumppupulloon kuin Lumenen Bright Now BB-seerumi. Eipä tuo ole mitenkään ihmeellistä, koska Cutrin on Lumene Oy:n tuotemerkki. Tässä tapauksessa itse pullo on kuitenkin lasinen. Lasipullo tekee laadukkaan vaikutelman, mutta sen kanssa saa olla varovainen ettei vahingossa lipeä otteesta ja tipahda kaakelilattialle. Annostelu on helppoa eikä pumppu sotke.


Seerumia voi käyttää kuiviin tai märkiin hiuksiin. Koostumus on kirkasta ja silikonisen liukkaahkoa. Märät hiukset imaisevat seerumin nopeasti. Kuivien hiusten latvoihin olen myös kokeillut pari kertaa, mutta tämä jättää silloin makuuni liian öljyisen oloisen tuntuman ja helposti latistuttaa hiuksiani.


Olenkin siis päätynyt käyttämään tätä hiusten pituuksissa ja latvoissa kosteisiin hiuksiin pesun jälkeen. Yksi tai kaksi tippaa riittää pitkiinkin hiuksiin. Toimii apuna selvittelyssä, mutta muut vaikutukset eivät ole olleet kummoisia. Silottaa toki pahinta hapsotusta, mutta niin ovat tehneet kaikki muutkin kokeilemani hiusseerumit tmv. Tuoksu on marjaisa ja hälvenee seerumin imeydyttyä hiuksiin.

Seerumi oli alelöytö kympillä, normaalihinnan ollessa kahdenkympin paremmalla puolen. Hinnasta johtuen odotin tältä hieman enemmän. Ei tämä silti huonokaan ole ja ihan mielellään tätä hiuksiinsa toisinaan laittaa. Tuskin hankin toistamiseen (etenkään tuolla oikealla hinnalla), koska jo pelkästään markettien hyllyt pursuavat kaikenlaisia edullisia jätettäviä seerumeita ja muita hiusöljyhoitoja, joita haluan päästä kokeilemaan.


Biosilk Silk Therapy Lite 15 ml:n minipullo löytyi Nettioutlet.fi:stä. Pakkauksessa lukee kaiketi puolaa, joten googlailin tästä vähän lisää tarkempaa infoa. Kyseessä on kevyempi versio alkuperäisistä Silk Therapy silkkitipoista, joten tämän ei pitäisi latistuttaa tai rasvoittaa hennompiakaan hiuksia. Nimensä mukaisesti kutreista pitäisi tulla silkkisen sileät ja pehmeät tuotteen samalla suojatessa sekä vahvistaessa hiuksia. Elinvoimaisuudenkin lupaillaan lisääntyvän. Kai tämän voisi luokitella seerumiksi koostumuksensa puolesta ja useissa tuotekuvauksissa tästä käytetäänkin nimitystä uudistava ja korjaava jätettävä hoitotuote.


Annostelu on hieman haastavaa pullon avonaisesta suuaukosta johtuen, mutta olettaisin normikokoissa pullossa olevan joku näppärämpi systeemi. Pieni määrä riittää, koska tämä on todella silottavaa ja hoitavan oloista, vaikka "kevytversio" onkin. Olen laittanut tätä enimmäkseen kuivan tukan latvoihin, jolloin muutos on ihan silminnähtävä. Latvat näyttävät tasaisilta, terveiltä ja kuivuus sekä hapsotus ovat tiessään. En kuitenkaan käytä tätäkään liian ahkerasti, koska hiuslaatuni on sellainen, joka ei siedä ylihoitamista (sen seurauksena on veltto ja elottomana roikkuva tukka). En tosin harrasta juurikaan lämpökäsittelyä (föönikuivaus, muotoiluvälineet) ja pyrin tasoittamaan latvat säännöllisesti, joten hiukseni eivät ole sieltä kärsineimmästä päästä. Luultavasti, jos käsittelisin/muotoilisin hiuksiani enemmän, olisi tämä kyseinen tuote tarpeen useammin.

En yhtään ihmettele Silk Therapy "seerumin" samaa suosiota muualla maailmassa. Tekee sen mitä luvataankin ainakin omalla kohdallani. Voisin hyvinkin ostaa isommankin pullon, mutta tämä minikin riittää omalla kulutuksellani vielä pitkään.


Muistaakseni en ole Avonin Naturals Strenght 2in1 Apricot & Shea shampoosta vielä mitään blogissa maininnut. Itselleni nämä "shampoo ja hoitoaine samassa"-tuotteet ovat vaan hieman hoitavempia shampoita, koska tarvitsen aina pesun yhteydessä hoitoainetta plus jätettäviä hoitoja sen jälkeen. Tuoksu on shampoossa ihanan hedelmäinen ja pesuteho riittävä omiin tarpeisiini. Koostumus on paksuhkoa ja vaahtoaa mukavasti. Muuten tämä on aikalailla perussettiä, mutta tuoksun vuoksi saattanen tilata joskus lisääkin.


Mades Tones Caring & Volumising Dreamy & Lazy hoitoaine ihastutti alkuun parfyymimaisella tuoksullaan. Sittemmin voimakas tuoksu on alkanut joinakin päivinä ärsyttämään, sillä se jää hiuksiin ja on aistittavissa seuraavaan pesuun asti. Hoitoaine on markettituotteeksi yllättävän hoitavan ja siloittavan oloista, mutta luvattu tuuheutus jää omassa tukassani paitsioon. Tuuheutta kaipaaville en siis suosittelisi, mutta muuten hoitoteho on hyvä. Hoitsikan sisältämä jojobaöljy näyttää hoitavan tehtävänsä. Loppupeleissä en tykkää shampoissa tai hoitoaineissa ihan näin tujusta tuoksusta, joten tämä yksilö jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi käyttämistäni merkin hiustuotteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti