torstai 11. elokuuta 2016

Tuoksuja

Sain kommenteissa haasteen esitellä käytössäni ja jemmoissani olevia kosmetiikkatuotteita koottuna  oman kategoriansa mukaan aina yhteen postaukseen. Otin haasteen vastaan ja vähitellen sitä tässä loppukesän ja syksyn aikana toteuttelen. Hajuvesistä on helppo aloittaa, koska niitä löytyy melko maltillinen määrä. Määrä on pysynyt kurissa, koska olen yleensä aikamoinen jahkailija mitä tulee uusien tuoksujen hankkimiseen. Tuoksuttelen ja harkitsen, päätän ja muutan mieleni lukuisia kertoja prosessin aikana :D On toki käynyt niinkin, että joku tuoksu on ollut ihastumista ensinuuhkaisusta ja lähtenyt kaupan hyllyltä saman tien. Kaikki tuoksut ovat todennäköisesti jossain vaiheessa blogissa vilahtaneetkin, joten en nyt suuremmin lähde tuoksuihin pureutumaan, muutama sananen saa riittää.


Avonin tuoksuja löytyy ylivoimaisesti eniten.



Ultra Sexy ja Cherish ovat ns. helppoja arkituoksuja ja ovat sellaista geneeristä kukkais-hedelmäistä kategoriaa. Little red dress on raikkaan ruusuvivahteinen ja Pure Blanca (alempi kuva) on valkokukkainen, aavistuksen vesimäinen ja hentoisen myskinen. Vasemmassa reunassa oleva pieni 10 ml:n puteli Parisian Chick sopii hyvin niin päivään kuin iltaankin, sillä siinä on syvyyttä ja makeutta, tuoksun ollessa kuitenkin omaan makuuni sopivan hillitty.

Instinct edp tuo mieleeni syksyn, johtuen kaiketi siinä olevista metsäisistä tuoksunuoteista. Mukana on mm. myös tähtianista sekä kameliaa. Jälkituoksussa tulee esiin hivenen puuterisuutta.

Premiere Luxe on hienostunut, naisellinen sekä "ylellinen". Tästä tulee vaikutelma paljon kalliimmasta tuoksusta kuin onkaan. Mesmerize Black etd:ssa on puolestaan itämaisia fiiliksiä metsäisten, kukkaisten ja hedelmäisten nuottien ohella. Kahta viimeisintä olen käyttänyt lähinnä ilta- ja juhlatuoksuina tai kun kaipaan jotain spesiaalimpaa tuoksua.


Britney Spears Fantasy The Naughty Remix, MTV Woman ja Black Onyx Pistache ovat tuoksumaailmaltaan kovasti itseäni viehättäviä. Jännä sattuma, että kaikki ovat purppuraisissa/violeteissa pulloissa. Noista voi lukea tarkemmin lisää linkkien takaa.


Calvin Kleinin Sheer Beauty on ollut eniten käytetty hajuvesi viime ajat ja pullo onkin huventunut kovaa tahtia. VS:n Sheer tuoksua kuvailisin söpön tyttömäiseksi, mutta toimii kyllä varttuneemmallakin :D Kevyt, raikas ja kukkainen. Kicksin Clean Laundry tuoksuu samalle kuin sarjan käsivoide ja dödö eli "puhtaalle" ja hieman huuhteluainemaiselle. Tässä on yllättävän intensiivinen tuoksu, joten pieni suihkaus riittää vallan mainiosti.


Jeanne Arthes Amore Mio I Love You edp on löytö marketista. Tuoksussa yhdistyvät ruusu, vanilja, myski ja pehmeä mausteisuus. Toiveikkaana olen muitakin Jeanne Arthesin hajuvesiä nuuhkinut, kun niitä on vaan eteen sattunut, mutta en ole oikein tykästynyt. Tässä on vaan sitä jotain. On ollut pääasiassa syksy- ja talvikäytössä. 100 ml:n pullo on todella riittoisa ja siitä riittää vielä pitkäksi aikaa.

Rihannan Reb'l Fleur taitaa olla yksi vanhimmista tuoksuistani. Makean hedelmäinen, puuterinen ja kookoksinen tuoksu on hurmaava. Tulee mielikuva etelän tai tropiikin lämpimistä illoista ja öistä auringossa vietetyn päivän jälkeen. Toimittaa lähinnä ilta- ja juhlatuoksun virkaa, koska arkipäivinä suosin kevyempiä hajuvesiä.

Loppuun vielä body mistit ja muut vartalosuihkeet.


VS:n body mistit ovat olleet suht ahkerassa käytössä, mutta tuntuvat silti kestävän ikuisuuden. Tykkään kyllä molemmista, ei siinä mitään. Endless Love on ylang ylangin ja omenankukan yhdistelmä ja tuoksuna melko makea. Secret Charmissa on kuusamaa ja jasmiinia, joten tuoksu raikkaan kukkainen sekä virkistävä. Avonin suihkeista nyt kesällä käytetyin on ollut Green Tea & Verbena. The Body Shopin Mango Body Mist on herkullisen hedelmäinen sekä pehmeä mangotuoksu. Tämä alkaa olla jo melko vanha, mutta tuoksu ei ole muuttunut miksikään.

4 kommenttia:

  1. Vautsi miten paljon upeita tuoksuja:)Victoria Secretin body mistit kiinnostaisivat, mutta olen aina jälkijunassa uusien trendituotteiden kanssa.

    Käytin vuosia vain yhtä tuoksua kerrallaan ja ostin uuden tilalle, kun entinen loppui. Joskus niitä on tullut lahjana tai tuliaisena tms. Nyt olen hieman kehittynyt ja minulla on peräti kolme tuoksua tällä hetkellä Yves Rocherin Monoi de Tahiti, joka oli hienoinen pettymys. Tykkään Monoin suihkusaippuan tuoksusta, mutta eau de toilette on aika tyrmäävä, ei ollenkaan hennon aistikas kuten suihkusaippua.
    Sitten minulla Shakiran tuoksu ja Espritin Only you.

    Marc Jacobsin Daisystä tykkäsin, mutta sen normihinta on minulle liian korkea. Bernerin ystävämyynnistä sitä sai pari vuotta sitten melko edullisesti. Haaveissa on joskus saada Chanel vitonen, mutta se on niin kallista, etten kehtaa ukkelillekaan vink-vink-vinkata. Käyn aina tuoksuttelemassa Chanelia, kun olen laivalla tai lentokentällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus nuoruudessa mulla oli myöskin vaan yksi tai korkeintaan kaksi tuoksua käytössä samanaikaisesti ja usein ostin entisen loputtua sitä samaa vaan tilalle. Vuosien saatossa olen tullut vaihtelunhaluisemmaksi ja tykkään, että löytyy tuoksu aina tiettyyn fiilikseen.

      Marc Jacobsin Daisystä olen kuullut paljon kehuja, mutta en ole (ainakaan vielä) sitä tullut hankkineeksi. En itsekään yleensä raaski kovin suurta summaa hajuveteen investoida, joten hyödynnän usein aleja ja edullisia nettikauppoja sekä suosin hieman huokeampia merkkejä :)

      Poista
  2. Mää tykkään käyttää bodymistejä, ku hajuvedet tahtoo mennä henkeen. ^_^ Onneksi on olemassa vaihtoehtoja herkkiksillekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Nykyään on tarjontaa ja vaihtoehtoja niissäkin ihan kivasti, tilanne oli toinen vielä joku kymmenisen vuotta sitten. Ja body mistit ovat siinäkin mielessä kivoja, että niitä voi lisätä tarpeen mukaan oloa freesaamaan ilman tuoksuövereitä.

      Poista