lauantai 21. tammikuuta 2017

Ensivaikutelmia: Lumene Klassikot


Hitusen Lumenen muita sarjoja edullisemmasta Klassikko-sarjasta löytyy kasvojenpuhdistus- ja hoitotuotteita. Silmiini osui puhdistusgeelin ja kasvoveden lisäksi SY-voide, pari päivävoidetta ja yövoide. En osaa sanoa onko tuossa koko valikoima, mutta nuo löytyivät jopa pienehkön lähi-S-marketimme hyllystä.

Kasvovettä, geeliputsaria ja jotain kasvovoidetta on ollut kyllä myynnissä jo hyvän aikaa (tosin eri nimellä, sarja oli nimeltään Basic Blue), mutta nyt ovat uudistuneet sekä ulkoasun ja varmastikin myös sisällönkin osalta. "Uutuus"-merkintä mainitaan pakkauksissa, joten päivitystä on vissiin tapahtunut kaiken suhteen. Muistan, että tuota kasvovettä (tai ainakin hyvin samanoloista sekä tuoksuista) oli vuosia sitten jo ennen Basic Blue-sarjaa myynnissä isommissa puteleissa ja tuolloin sitä tuli käytettyä muutama pullo.


Syväpuhdistava Puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille (4,25 e/150 ml) lupailee tehokasta ja hellävaraista puhdistusta. Poistaa myös epäpuhtauksia ja hillitsee liiallista rasvaisuutta. Sopii tuubin tekstien mukaan kasvo- ja silmämeikin puhdistukseen, mutta itse käytän geeliputsareita kakkosvaiheen puhdistajina sekä toisinaan aamuisin, joten meikin poistamisessa en tehokkuutta osaa arvioda. Tämä sisältää mm. pohjoista lähdevettä ja runsaasti luonnollisia raaka-aineita, ollen yli 80% luonnollinen.


Miedon tuoksuinen putsari ei vaahtoa eikä pese kasvoja narisivan puhtaiksi, mutta jättää kasvot puhtaan tuntuisiksi sekä raikkaiksi. Ei ole aiheuttanut suurempaa ihon kiristelyä/kuivumista ja jos kasvot tuntuisivatkin kuivakkailta pesun jälkeen, se korjaantuu helposti kasvovedellä ja -voiteella, joita käytän aina joka tapauksessa.

Epäpuhtauksia ei ole pahemmin muutenkaan viime aikoina onneksi näkynyt, joten en osaa sitäkään arvioda mikä on tämän tuotteen osuus sen osalta. Olen tosin käyttänyt vasta muutaman kerran, mutta sen perusteella uskallan jo sanoa, että hyvä ja toimiva perusputsari on kyseessä (sopii ainakin omalle sekaiholleni). Olisin kuitenkin toivonut puhdistusgeelin vaahtoavan reilummin, tai no vaahtoavan ylipäänsä, joten pieni miinus tulee siitä. 3/5.


Virkistävän kasvoveden (4,25 e/200 ml) kuulaan raikas ulkoasu miellyttää itseäni kovasti. Tämäkin pitäisi soveltua kaikille ihotyypeille. Sisällöstä löytyy pohjoista tupasvillaa (?) ja puhdasta lähdevettä. "Tehostaa ja viimeistelee ihonpuhdistuksen, kosteuttaa, suojaa sekä ravitsee ihoa. Jättää ihon raikkaaksi ja hyvinvoivan näköiseksi" kerrotaan tuotekuvauksessa.

Tuoksu on omaan nenääni hieman "parfyymimainen" (kukkainen?) mutta silti raikkaahko. Tuntuma kasvoilla on miellyttävä eikä tämän käytössä ole ilmennyt mitään ongelmia. Päinvastoin, tähän tarttuu oikein mielikseen. Itsehän tykkään käyttää samanaikaisesti useampaa kasvovettä ihon tarpeita mukaillen ja tämä on sellainen melko neutraali, kevyesti hoitava ja virkistävä tapaus, joka toiminee parhaiten ihon ollessa pintakuiva, sameahko tai muuten ärtynyt. 4/5.


Plussaa sarjalle edullisuudesta, kotimaisuudesta ja helposta saatavuudesta. Konstailemattomia perustuotteita, jotka hoitavat hommansa vaikkei näissä mitään erikoista tai luksusta olekaan.

Oletteko jo tutustuneet Klassikoihin?

6 kommenttia:

  1. Mulle tämä Lumenen "halpissarja" oli ihan tuntematon, kunnes bongasin sen melko vasta lähikaupasta ja nyt pakkaukset/tuotteet ovat jo uudistuneet. Kiva, että löytyy tälläisiä perustuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, omalla kohdalla ainakin edullisille kasvoputsareille on aina käyttöä :)

      Poista
  2. Minäkin bongasin nämä uutuudet eka kertaa eilen paikallisesta Prismasta. Ulkoasu näyttää kivan raikkaalta. Olin jo kahden vaiheilla, että ostan jonkin testiin, mutta sitten järki voitti, ja jätin ostamatta. Järki siinä mielessä, että on parempi hieman jarrutella, koska on tuota entistäkin purkkisatoa yllin kyllin varastoissa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoasu on kyllä kiva. Munkin olisi pitänyt jättää nuo vielä toistaiseksi kaupan hyllyyn ja käyttää jokunen käytössä oleva ensin, mutta uteliaisuus voitti ja kun olivat niin edullisiakin... :)

      Poista
  3. Nää vaikuttaa ihan kivoilta perusihonhoitoon.. eikä hintakaan päätä huimaa, joten täytynee hommata kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eivät ole hinnalla pilattuja :) ja ovat myös ihan toimivia perustuotteita.

      Poista