sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Loppuneet 12/2016

Kasvotuotteista tiensä päähän tulivat Ziaja Sensitive Miselli, Nivean silmämeikin poistoaine vedenkestävälle meikille, Rainbow Puhdistusemulsio ja Pirkan Q10 silmänympärysvoide.


Miselllivedestä tykkäsin; riittävän tehokas mutta silti hellävarainen. Tuntui kasvoilla miellyttävältä. Voisin joskus ostaa uudelleenkin, mutta nyt käytössä on jo muita sekä mielessä useita misellejä, joita haluan päästä kokeilemaan.

Nivean kaksifaasinen silmämeikkiputsari on Lumenen vastaavan ohella suosikkejani. Poistaa tehokkaasti vedenkestävät ripsarit eikä ärsytä tai kirvellä silmissä. Luonnollisesti siis jatkoon.

Rainbow puhdistusemulsiosta kirjoittelin täällä ja täällä. Ehti jo ylittää käyttöikänsä aikoja sitten, koska muut puhdistustuotteet ajoivat ohitse. Eipä tuolla ole kuin jämät enää pohjalla. Käytin joskus ykkösvaiheen putsarina, mutta enää eivät tällaiset emulsiotyyppiset putsarit oikein nappaa. Toimi myös hetken aikaa käsien putsailuun meikkipöydällä, mutta puhdistusliinat ovat siinä hommassa näppärämpiä. Itse tuotteessahan ei ole mitään vikaa vaan omissa mieltymyksissäni.

Pirkan SY-voide oli myöskin ihan jees, sellaista peruskauraa tuossa kategoriassa. Kosteutti sopivasti, mutta ei herättänyt suurempia intohimoja saada välttämättä lisää. Ehkäpä joskus tulee tähän palattua.

Saippuaa loppui kolme kappaletta, joista yksi minikokoinen.


Palmoliven Lavender & Chamomile käsisaippua tuoksui hurmaavalle. En tosin suosittele laventelin tuoksua kammoaville :D En ehkä ihan heti hamstraa lisää, koska vaihtelu virkistää. Saatavuudestakaan en tiedä, toivottavasti tulee vielä vastaan.

Rexona fruit+herbs lime & peppermint suihkugeeli oli kivan piristävä, mutta itselleni tästä tuli toisinaan mielleyhtymä tiskiaineeseen. Ei pääse enää ostoslistalle.

Yves Rocherin Cherry Bloom minisuihkugeeli (50 ml) ei ollut tuoksunsa puolesta yhtään juttuni. Aivan liian kirpeän kirsikkainen ja esanssinen pehmeän kirsikankukkaisuuden sijaan. Käytin joskus harvoin käsisaippuana ja siinäkin meni pieni ikuisuus. Huh, nyt saan tämän vihdoin pois lavuaarin reunalta.

Shampoita tyhjeni kaksin kappalein.


Elvital ExtraordinaryOil shampoo pesi hiukset pehmeiksi ja hillitsi pahinta hapsotusta. Hoitava shampoo soveltui mainiosti silloin tällöin käytettäväksi, mutta liian tiuhaan tällä pestessä kuontaloni hieman latistui. Jemmat pullistelevat shampoista, joten uusille ei ole tarvetta ja muutenkin markettipuolen tuotteista voisin hommata seuraavaksi Dovea (niiden käytöstä kun on jo tovi vierähtänyt).

Urtekram Rosmariini shampoo hennoille hiuksille oli luonnonkosmetiikkaa edustavaksi shampooksi sopivan paksua eikä mitään lirua. Silti tätä hulahti hiuksiin aina kerralla runsaasti, jotta sen sai kunnolla vaahtoamaan ja pesemään hiukset puhtaan tuntuisiksi. Pienoista työstämistä vaati siis tämäkin, muuten ihan ok. Tuoksu on miedon yrttinen ja omaa nenääni miellyttävä. En osaa sanoa ostanko jatkossa, koska ei suurempaa vaikutusta tehnyt.

Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick Spray Conditioner on omiaan hiusten selvittelyn apuna pesun jälkeen. Tekee hiuksista kauniin kiiltävät, mutta runsaammin suihkittuna tukasta tulee raskas ja lättänä. 400 ml jättileka oli tosi riittoisa ja pidemmän käytön myötä tuoksu alkoi välillä kyllästyttämään. Olen käyttänyt tätä pienempiä puteleita vuosien saatossa ja nyt on taas tauon paikka tämä suhteen ihan vaihtelun vuoksi.


Loppunsa saavuttivat Kicksin Clean Laundry ja Lumenen Cranberry dödöt. Eivät ole ehkä maailman tehokkaimpia, mutta pelittävät arkikäytössä riittävän hyvin. Ihanat tuoksut eivätkä ärsytä kainaloita. Molempia tulen varmasti tulevaisuudessakin hankkimaan, itseasiassa Kicksin dödöstä on Pink Punch versio parhaillaan menossa.

The Body Shopin Mango Body Mist alkaa olla jo niin lopuillaan, että suihke ei ole enää hienojakoista vaan tulee ulos isoina märkinä pisaroina. Voihan myös olla, että pumppu on jotenkin vioittunut. Julistan tämän nyt loppuneeksi, sillä yritän ruikkia loput WC-tuoksuna. Body Mist tuoksuu makean hedelmäisen mangoiselta, mutta tuosta makeudesta johtuen tällekin oli hetkensä ja aikansa (liian usein käytettynä saattoi alkaa tökkimään). Päätyi joskus jopa suosikit-postaukseen, mutta eiköhän tämä tuoksu ole nyt koettu.


Yves Rocher Expert Jambes SOS Heavy Legs voide väsyneille jaloille sisältää hevoskastanjauutetta, kamferia ja mentholia. Käytin tätä säärissä ja nilkoissa silloin kun jalat tuntuivat raskailta sekä väsyneiltä. Aika tujua voidetta myös tuoksunsa puolesta, mutta viilensi, lievitti kolotusta ja tuntui auttavan pienoiseen turvotukseenkin. Päiväykset ovat paukkuneet kauan sitten, joten vapautan tämän palveluksestaan. Nyt käytössä on Ziajan geelivoide väsyneitä jalkoja helpottamaan eli uudelle ei ole ainakaan vielä kysyntää enkä ole kyseistä voidetta YR:n sivuilla hetkeen nähnytkään. Plus tuo Ziaja tuoksuu paremmalta ja on edullisempaakin.


Avonin planet spa Blissfully Nourishing with African Shea Butter käsi-kyynerpää-jalkavoide. Jokusen käyttökerran jälkeen lähtee roskiin. En yleensä heitä periaatteessa käyttökelpoista kosmetiikka pois, mutta en kykene tätä missään hyödyntämään hirveän tuoksunsa vuoksi. Alkuun ajattelin, että on kai tuo siedettävissä, mutta vaikkapa jalkoihin hierottaessa haju senkun vaan voimistuu. Haisee omituisen palaneelle sokerille/kinuskille, tunkkaiselle ja muutenkin ällölle. Seurauksena on sellainen kuvottava olo kuin olisi vetänyt kunnon karkki/sokeriöverit. Ei vaan pysty. Harmi sinänsä, koska vaikutti olevan todella pehmentävä ja hoitava voide.

Hurraw! earl gray huulivoiteessa alkoi olemaan niin ummehtunut tuoksu, että epäilen sen "pilaantuneen". Alunperikään tuoksu ei ollut sieltä parhaimmasta päästä, paljon parempiakin merkiltä löytyy. Tämä majaili "pätkätyöpaikan" työpyödällä ja unohtui usein sellaiseen paikkaan, johon läppärin tuuletin puhalsi kuumaa ilmaa eli koostumus taisi siinä vaiheessa ottaa itseensä. Hurrawit! ovat kivoja ja hyviä huulirasvoja, mutta tämän earl grayn jätän kyllä jatkossa väliin.


Lumenen CC-voide (light) on mielestäni loistava meikkipohjatuote. Levittyy helposti ja tasaisesti niin siveltimen kuin bb:n (tai vastaavan) meikkisienen avulla. Asettuu kasvoille nätisti, ei lisää kiiltoa ja lopputulos on sopivan peittävä sekä luonnollinen. Tämä oli ensimmäinen tuubini, joka kesti käytössä pitkään, koska meikkipohjatuotteita on kertynyt melko runsaasti ja käytän niitä vaihdellen. Ostan uuden, kunhan nuo muut hieman tästä hupenevat.

E.l.f. High Definition Undereye Setting Powder oli esillä mm. tässä postauksessa. Toimii, mutta olen huomannut, että esimerkiksi NYXin HD-puuteri ajaa saman asian lähes yhtä hyvin eli vartavasten en lähde tätä mistään hankkimaan. Mutta jos olen tilaamassa jotain sellaisesta nettikaupasta jossa tätä myydään, niin tilaan kyllä lisää.

Maybelline BROWdrama Transparent kulmageeliä on jo uusi putkilo korkattuna. Pitää tällä hetkellä ykköspaikkaa kulmageelien sarjassa.

Maybellinen The Falsies Push Up Drama Mascara Waterproof on oikein pätevä tuuheuttava ja vedenkestävä ripsari, joka pitää myös taivutukset kuosissaan. Kaikki kokeilemani merkin vedenkestävät ja tuuheuttavat ripsivärit ovat olleet hyviä ja samaa voitokasta sarjaa jatkaa tämäkin.


Lumenen ikivanha hauskan pilkkukuviollinen (laikut kuuluvat asiaan, ei ole pilalla) aurinkopuuteri (sävy intiaanikesä tms?) saa väistyä uudempien tieltä. Tätä ei ole ollut aikoihin markkinoilla, joten se siitä. Kaikinpuolin hyvä tuote, ei moitittavaa.


Meikkipöytää siivotessa poistoon lähti muutamia juttuja, joihin ei ole tullut tartuttua miesmuistiin. Iäkkäitä tapauksia muutenkin, joten adios.

Antoisaa ja onnellista alkanutta vuotta kaikille! Saas nähdä mitä kaikkia kometiikkauutuuksia ilmestyy tänä vuonna...


4 kommenttia:

  1. Blissfully Nourishing -käsikuorinnassa on kanssa palaneen sokerin tuoksu, kun taas hiusnaamio tuoksuu taivaalliselle toffeevanukkaalle, johtuukohan koostumuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi ihan kaikki sarjan tuotteet eivät haiskahda noin pahalle :) Tiedän, että tuolle voiteellekin on faninsa ja tuli mieleen, että onkohan hajuaistissani jotain vikaa, koska en voi sen tuoksua sietää yhtään. Mulla on vielä kyseisen sarjan Nail Spa naamio käsille ja jaloille, mutta en ole uskaltanut ottaa käyttöön sillä pahoin pelkään, että siinäkin tuoksu on ongelma. Pikkaisen olen tuoksutellut tuubista ja aika samanoloiselta vaikuttaa kuin voidekin...

      Poista
  2. Multa on jäänyt Ziajan misellivesi testaamaatta, vaikka muuten on tullut käytettyä moniakin Ziajan tuotteita vuosien varrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ziajan miselliä löytyy ihan Sokoksenkin valikoimista. Itse tykkäsin kovasti :)

      Poista