sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Huuliöljyjä ruodinnassa

Huuliöljyjä on ilmaantunut pikkuhiljaa useiden kosmetiikkamerkkien valikoimiin ja niitä löytyykin monessa eri hintaluokassa, koostumuksessa, tuoksussa ja sävyssä. Muutamia mainitakseni näin karkeasti jaoteltuina: edullisimmassa päässä taitavat olla essencen ja Barry M:n öljyt, keskikastissa Lumene, Gosh sekä Isadora ja kalleimmassa esimerkiksi YSL Volupte Tint-In-Oil.


Helpoin tapa ruotia nämä kolme omistamaani huuliöjyä on plussat ja miinukset- lista, koska näissä kaikissa on puolensa (hyvät ja huonot) enkä oikein osaa laittaa näitä selkeään paremmuusjärjestykseen.


Lancome Juicy Shaker (Melimelon):

+ koostumus on öljyjen ja pigmenttien yhdistelmä, joten tuo selkeästi sävyä huulille
+ miellyttävä tahmaton tuntuma ja tekee huulet pehmeiksi
+ runsaasti eri vaihtoehtoja
+ hauska pakkaus (minshaker),
-  mutta on muistettava aina ravistella kunnolla ennen käyttöä
+ cushion tyypppinen aplikaattori levittää öljyn tasaisesti ja helposti huulille,
-  mutta noin ison pehmeän sienimäisen aplikaattorin hygieenisyys mietityttää (voikohan sen pestä ilman, että toimivuus kärsii tai että sekaan pääsee liiaksi "pöpöjä"?)
+ tuoksuu hyvälle,
- mutta itse olen jo makeaan tuoksuun kyllästynyt
- korkeahko hinta


Milani Moisture Lock Oil Infused Lip Treatment (05 Repairing Primrose):

*Elevenin tuotekuvauksessa kerrotaan, että tämä on "hoitava huulikiilto, jonka ravitseva koostumus sisältää jojoba-, avokado ja kameliaöljyä, jotka hemmottelevat huulia ja lukitsevat niille kosteuden. Jokainen sävy sisältää ainutlaatuisen öljysekoituksen, jolla on kohdennettu teho".* Vaikka ei kai virallisesti olekaan huuliöljy niin luokittelen tämän nyt kuitenkin siihen kategoriaan.

+ löytyy eri versioita tuoksujen lisäksi huulten tarpeet huomioiden (korjaavaa, suojaavaa, elvyttävää jne.)
+ tässä versiossa tuoksu on hurmaava
+ aplikaattori on kätevän mallinen ja istuu huulille hyvin
- koostumus on tässä näistä kolmesta paksuin ja tahmaisin (huulikiiltomainen)
- huulilla lähes väritön


Lumene Artic Glow Huuliöljy (200 Kaste):

+ miellyttävä ja suht kevyt hoitavan oloinen koostumus
+ kiva tuoksu (marjaisan vadelmainen, sillä sisältää vadelman siemenöljyä)
+ kotimaisuus, helppo saatavuus
- vain kaksi sävy/tuoksu vaihtoehtoa
- huulilla lähes väritön

Itse kaipailisin enemmän sävyä huulille Milanin ja Lumenen osalta, mutta huuliöjyissä ei se toki mikään välttämättömyys ole, koska ovat pääasiassa hoitavia tuotteita. Etenkin meikittöminä tai no-makeup-meikkipäivinä ovat omiaan tuomaan pienen loppusilauksen ilmeeseen ja toimivat tarpeen vaatiessa myös huulirasvan sijaisina. Näitä on kyllä jokseenkin hankala luokitella, ovatko  hoitotuotteita vai meikkejä? Tekevät huulille kuitenkin kiillon/pienen sävytyksen, jota monet tavalliset huulirasvat eivät tee. Mielellään käytän vaihtelun vuoksi öljymäisiäkin huulituotteita, mutta jos pitäisi valita huulirasvan ja perinteisen huulikiillon tai öljyjen välilllä, niin valintani olisi huulirasva sekä -kiilto.

Lancome, Milani ja Lumene.


Lopuksi kunniamaininnat:

Paras koostumus: Lancome
Paras tuoksu: Milani
Paras huulituntuma: Lancome ja Lumene
Paras "hoitavuus": Lumene
Paras aplikaattori: Milani

Mitä mieltä huuliöljyistä? Turhakkeita vai tarpeellisia?

4 kommenttia:

  1. Lancomen kesäsävyä Mint To Be oli Sokoksen alelaarissa :D Mie ostin sen jo kesällä ja se hieman kihelmöi huulilla, sitten se katoaa noin 15 min. päästä, kuin ei olisi mitään laittanutkaan.

    Clarinsista tykkään kyllä, essenceä en ole vielä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melimelon häviää myös huuliltani nopeasti, mutta jättää jälkeensä kyllä sävyä pidemmäksi aikaa.

      Essence on niin edullista, joten mieli tekisi sitäkin testata :D

      Poista
  2. Kiva lukea vertailua näistä! :) Mulla on tuo Lumenen huuliöljy ja lisäksi Physicians Formulalta pari huuliöljyä. Täytyy sanoa, että ne muistuttavat toisiaan todella paljon. En huomaa koostumuksessa mitään eroa, aionastaan tuoksu on erilainen. Kaikki ovat myös melko läpikuultavia. Koska huuliöljyt ovat tyypillisesti niin läpikuultavia, tykkään käyttää niitä hyvin kevyinä meikkipäivinä.

    Too Facedin uudet Sweet Peach huuliöljyt kiinnostaisivat! Ne ovat ilmeisesti jo enemmän huulikiiltomaisia ja todella pigmenttisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mulle sattui näköjään vertailuun aika selkeästi "erityyppiset" huuliöljyt. Luin jostain lyttäävän arvostelun tuosta Lumenesta (liian sotkeva ja öljyinen), mutta mielestäni ei sotke, huulituntuma on hyvä ja öljyt saavatkin tuntua hitusen liukkaan öljymäisiltä.

      Too Facedit näyttävät ainakin swatcheissa upeilta!

      Poista