tiistai 31. tammikuuta 2017

Jalkapohjien höyläystä

 

Lupailin kertoa Scholl Hard Skin Razor jalkahöylästä tarkempia mietteitä, kunhan olisin ennättänyt sitä kunnolla käyttämään.


Olen nyt testannut kertaalleen ja voin jo todeta, että todellakin toimii. Ja tehokkaasti. Tässä on sisällä partaterä (vaihtoteriä myydään erikseen), joka jää pilkistämään pikkaisen esiin tuosta höyläyspäästä. Koska on tosi terävä, kannattaa olla varovainen ja rapsutella kevyesti pahempien kovettumien kohdalta kerros kerrokselta, kunnes höylä ei nappaa enää pahemmin kiinni karheisiin kohtiin. Pienet "vedot" on hyvä suunnata kantapäätä kohti ja pitää höylää sopivassa kulmassa. Äärimmäisen hankala selittää, mutta tekniikka avautuu kyllä nopeasti. Välillä tuntui, että terä tarttui kiinni pahempiin kohtiin, mutta tuolloin suosittelisin nostamaan höylän iholta ja lähestymään kohtaa eri suunnasta/kulmasta, jotta ei tulisi leikkattua liian syvältä. Kylppärin lattialla oli käsittelyn jälkeen aikamoinen kasa höylällä irronnutta tavaraa, mikä omituista kyllä herätti itsessäni suurta "tyydytystä" (vähän kuin finnien puristelu toisinaan). Vaikka yritin toimia hellävaraisesti ja poistaa kovettumia hillitysti, niin jalkapohjat tuntuivat hieman aroilta jälkeenpäin. En aivan kaikkea karhentumaa uskaltautunut kerralla poistamaan vaan pidän pikkaisen taukoa ja poistan sitten lisää.


Käsittääkseni tarkoitus ei siis ole pyrkiä höyläämään isoja palasia/lastuja vaan käydä läpi kovettumia, jotka irtoavat pienenä "muruna"/hitusina. Tämä on ehdottomasti tehokkain käyttämäni väline kovettumien poistoon, mutta liiallisen tai toistuvan käsittelyn en usko olevan hyväksi, koska siitä iho saattaa olla jo hätää kärsimässä ja paksunee/kovettuu vaan entisestään. Karskia otetta on myös vältettävä, sillä tällä pystyy leikkaamaan ihoa pahastikin (koska "partaterä"). Myöskään terveelle ja normaalille (ei kovettumia tai paksuuntunutta koppuraihoa) jalkapohjien iholle ei tämä ole oikea väline. Eli maltti on valttia, jos tähän tulee tartuttua :)

Huom! Jalat tulee pestä aina hyvin ennen ja jälkeen höyläämisen. Itse lisäksi desinfioin höylän käytön jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Tätä mun pitää kokeilla:) Kiitos hyvistä neuvoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mittään :) Katselin noita vaihtoteriä parista nettikaupasta (esim. Sokos ja Kärkkäinen) ja molemmissa myytiin tällä hetkellä "ei oota". Heräsi epäilys, että onkohan poistuva tuote (kun tuonkin löysin alelaarista), joka väistyy uudempien Schollin paristoraspien tieltä :/ Täytyy pitää silmät auki kauppareissuilla ja yrittää bongata niitä vielä jostain.

      Poista