tiistai 26. huhtikuuta 2016

Peittoa kiitos

Minulla on ollut koko ikäni todella tummat silmänaluset. Siihen eivät ole vaikuttaneet ruokavalio, ulkoilu, kunnon unet, veden juonti tai vitamiinit. Iho on vain silmien alla niin ohut ja läpikuultava sekä kasvojen rakenne sellainen, että nuo varjot vaan pysyvät. Jos olen nukkunut huonosti, niin lisänä on vielä "kiva" turvotus. Silmänympärysvoiteet eivät ole myöskään pysyvästi ongelmaan auttaneet, mutta onhan kirkastavista ja heleyttävistä voiteista aina hieman hyötyä.

Olen käyttänyt jos jonkinlaista peiteainetta- ja voidetta, mutta se täydellinen sinisyyden peittäjä on edelleen hakusessa. Kerrostelen yleensä paria tai useampaa peiteainetta parhaimman tuloksen aikaansaamiseksi. Muualle kasvoille punaisuuteen, pienin arpiin tai ärsyyntyneisiin näppylöihin riittää hyvin yksikin peitetuote meikkipohjan lisäksi.


NYX Dark Cirkle Concealer oli tummuuden eliminoimisessa kohtalainen. Koostumus on tällaiseksi vahamaiseksi tuotteeksi kevyt ja helposti levittyvä eli tällä syntyi ohut sekä tasainen kerros ongelmitta. Levitän nämä purkissa olevat tuotteet aina sormilla, koska ihon lämpö pehmentää voiteen helpommin levittyväksi. Pigmentti ei taita niin paljon oranssiin, että erottuisi häiritsevästi muusta kasvojen väristä. Ei pahemmin kasaantunut juonteisiin ja kesti siistinä (toisen peiteaineen ja puuterin alla) mallikkaasti. Toi valoa ja kirkasti, mutta tummuus kuulsi edelleen läpi.

Verrattuna vaikkapa Catricen Camouflage Creamiin koostumus oli miellyttävämpi. Catrice on paksumpaa ja vahamaisempaa, mutta peittävyys on parempi. Catrice vaati myös paljon enemmän häivyttelyä/tuputtelua paikoilleen ja itselleni hitusen liian tumma sävy saattoi tehdä helposti "tunkkaisen" lookin. Alkuun tykkäsin tuosta paljonkin, mutta pidemmän päälle ei ollutkaan niin toimiva (suurin syy oli sävyssä). Catricen peiteaine tuli jo viskattua roskiin aikansa palveltuaan.  NYX jää toki käyttöön, mutta peittävämmän (ja silti luonnollisen) tuotteen etsintä jatkuu...

NYX toimii luultavasti paremmin niillä, joilla tummuus ei ole ihan näissä sfääreissä.


Yksi suosikeistani peiteaine kategoriassa on Maybellinen Fit Me Concealer (sävy 15). Koostumus on pehmeän "kermainen" ja sulautuu iholle näkymättömästi. Tätä käytän yleensä muualle kasvoihin. Joskus laitan ohuen kerroksen silmien alle, levitän päälle hieman samaa meikki- tai BB/CC-voidetta kuin kasvoillekin ja laitan vielä ohuen kerroksen tätä. Lopuksi kevyt puuterointi. Fit Me on helppo ja nopea käyttää, luonnolliselta näyttävä, edullinen ja helposti saatavilla.


Rimmel Wake Me Up concealeria olen käyttänyt silmien alla toisen peiteaineen päällä. Kirkastaa ilmettä ihan mukavasti ja koostumuskin on miellyttävän kevyt. Tämän tilasin aikoinaan Asokselta, koska tuolloin ei ollut valikoimissa Suomessa. En tiedä mikä tilanne on nykyään, pitää käydä katselemassa löytyykö, koska voisin hyvinkin ostaa uudelleen.


Essence Stay all day concealer (10 Natural Beige) on näistä tuubeista yllättäen se peittävin yksilö. Silmien alla tosin kuivahtaa päivän mittaan eli alkaa korostaa kuivia kohtia ja juonteita. Sopii siis muihin "peitehommiin" paremmin. Kestää todella hyvin kasvoilla. Oikein hyvä hinta-laatusuhde.


Oriflamen The One Illuskin concealerista (light) tulee ensimmäisen mieleen sana raikas. Peittävyys on mielestäni keskitasoa, mutta tätä helppo kerrostaa ja käyttää toisen peiteaineen kaverina. Kuulas ja luonnollinen lopputulos. Ei korosta kuivia kohtia ja häivyttyy iholle hyvin. Koostumukseltaan on näistä nestemäisin/juoksevin.


Clinique anti-blemish solutions clearing concealer (sävy 01) onkin sitten toista maata. Tätä ei voi käytää niin, että laittaa pisteitä/länttejä ensin kasvoille peitettäviin kohtiin ja sitten tasoittelee iholle. Aine nimittäin kuivuu hetkessä ja jämähtää paikoilleen eikä sen jälkeen häivyttely enää onnistu. Pitää käsitellä kohta kerrallaan ja olla nopea. Tuo esiin pienimmätkin karheudet, ruvet ja röhelöt. Toimii kyllä akuuteille epäpuhtauksille, mutta jos finni on alkanut jo parantumaan ja tekee rupea, niin voide saa sen näyttämään entistä pahemmalta. Tykkään ainakin ajatuksesta, että tässä epäpuhtauksille tarkoitetussa peitevoiteessa on hoitavia/parantavia ainesosia, mutta tiedä sitten onko niistä suuremmin ollut apua. Sävy 1 on tosi vaalea jopa omalle kalpealle iholleni.

Clinique.

Ei sovellu missään tapauksessa silmänalusilla käytettäväksi (kauhulla luin netti-arvostelussa jonkun käyttäneen tätä myös siihen tarkoitukseen). Plussaa siitä, että tämä on todella riittoisa tuote sillä pieni määrä riittää kerrallaan. Eipä tule silti erityisemmin ikävä, kun loppuu.


Valokyniä käytän toisinaan kasvoilla korostajina ja joskus vielä silmänalusilla parinkin peiteaineen jälkeen. Tällä hetkellä käytössä ovat Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer (010 Ivory) ja Yves Rocherin Radiant Youth Corrector Pen (01 Rose).

Catrice on kevyempi ja keltapohjaisempi ja YR pinkimpi sekä asteen pari voimakkaampi peittävyyden ja kirkastuksen suhteen. Tykkään molemmista yhtä lailla.

Catrice ja YR.






NYX, Maybelline, Rimmel, essence ja alhaalla Oriflame.

Kuten puuteri-iventaario postauksessa kerroinkin, kiinnitän luomivärinpohjustajan ja peiteaineet silmien alle kevyesti puuteroimalla. Tähän tarkoitukseen paras on RT:n setting brush. Kannattaa valita tarkoitukseen suunniteltu tai sitten tavallinen hienojakoinen ja raikkaan sävyinen/läpikuultava puuteri, jotta lopputulos ei ole liian kuivakka.



Peiteaineille käytössäni on (sormien lisäksi) useampiakin siveltemiä. Noilla pienemmillä onnistuu tarkempi työskentely etenkin tilanteessa jossa peittoa tarvitsee enemmän yhteen kohtaan. Teen näillä ikään kuin pientä "ristikkoa" peitettävän kohdan päällä.


Jos haluan häivytellä ja tasoitella peiteaineita laajemmalle alueelle käytän kookkaampia siveltimiä. Myös beautyblenderilla saa peitevoiteet asettumaan paikoilleen nätisti.


Ostoslistallani mainitsin MUS:in tai MACin peiteaineet, mutta seuraavaksi taidan sittenkin kokeilla edullisemman Grimasin tehoa tummuuden peitossa. Blascoltakin löytyy peitevärejä, mutta hinta on aika liian suolainen. Haluan myös ehdottomasti hankkia paljon kehuja saaneen UD:n Naked Skin Concealerin.

Olen avoin vinkeille hyvien tuotteiden suhteen eli mikä on HG peiteaineesi?


2 kommenttia:

  1. Mulla on sama ongelma: silmänaluset ovat luonnostaan tummat. Toki ne ovat huonosti nukutun yön jälkeen vielä normaalia tummemmat. Mitkään voiteet eivät auta eikä mikään peiteaine tehoa niihin täydellisesti. Noista oon testannut tuota NYX:in peiteainetta, mutta se ei suoraan sanottuna ole mikään mun suosikki. Mulla se menee silmänalusten pieniin juonteisiin, eikä se edes peitä kunnolla. Oma suosikkipeiteaine on Urban Decayn Naked Skin peiteaine. Se peittää hyvin ja itselleni käy parhaiten tuollainen nestemäinen koostumus, sillä sellainen ei kasaannu niihin juonteisiin yhtä paljoa :) Tykkään tosi paljon tuosta elfin silmänaluspuuterista! Se tekee silmänalusista silkkisen sileät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NYX oli peittävyyden suhteen pienoinen pettymys, mutta koostumus oli muutoin mieleeni. Yleensä olen käyttänyt kahta peiteainetta päällekkäin, koska yksi aine ei vielä tehoa kummoisesti tummuuden peittoon.

      UD:n Naked Skin peiteaineen aionkin hankkia heti, kun saan pari näistä entisistä loppuun :)Olisi mahtavaa, jos selviäisi vain yhdellä tuotteella. Pitäisi myös tilata tuota e.l.f.ia tmv. lisää, koska alkaa jo olla niin lopuillaan.

      Poista