perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kesäsäärten huoltoa

Jalkojen lisäksi myös säärien hoitamiseen tulee kesäisin luonnollisesti paneuduttua huolellisemmin niiden ollessa enemmän julkisesti näkösällä hame- ja mekkokelien myötä.


Joudun sheivaamaan sääriäni parin päivän välein, sillä muutoin niihin ehtii jo ilmestyä ikävän näköinen sänki. Kunnollisilla välineillä homma hoituu kuitenkin nopeasti ja näppärästi. Parhaaksi kokemani sheivausterät (plus varsi, joka tulee samassa paketissa) löytyvät Lidlistä. Nämä ovat riittävän hellävaraisia, mutta silti tehokkaita. Yksi terä kestää hyvänä käytössä pitkäänkin, vaikka en nyt aikaa osaa arvioida (olisiko noin kk tai pari). Kyllä näilläkin terillä olen joskus onnistunut haavan tekemään, jos on tullut sheivattua kiireessä ja vähän ronskimmin ottein, mutta niin on käynyt todella harvoin.

Joskus muinoin käytin epilaattoria, mutta karvatupet reagoivat siihen käsittelyyn jotenkin ärtymällä ja punoittamalla. Pilkulliset sääret eivät olleet mikään kaunis näky, joten palasin taas perinteiseen sheivaukseen. Kaikenmaailman vahaliuskoja ja vahoja on myös kokeiltu, mutta joko en vaan osaa (mikä on hyvin todennäköistä :D) tai sitten eivät vaan toimi karvoitukselleni niin tehokkaasti kuin haluaisin. Lisäksi operaatio vahojen kanssa vie liikaa aikaa ja aiheuttaa itselleni turhautumista. Eli sheivaus jatkukoon :)


Vihdoin ja viimein olen saanut hankittua pitkään ostoslistallani olleen Flow kosmetiikan Kanerva parranajo/sheivaussaippuan. Life myymälöissä on/oli tarjous Flown palasaippuoista sekä -shampoista ja hintaa tällä oli 7 euroa.

Tuoksu on saippuassa luonnonkosmetiikkamaisen yrttinen, mutta jollakin oudolla tavalla olen pikkuhiljaa alkanut tykkäämään tuosta melko "yleisestä" luonnonkosmetiikan tuoksusta muidenkin tuotteiden kohdalla. Iholle levitettäessä tuoksu toki laimenee eikä ole niin voimakas kuin suoraan saippuasta nuuhkuteltuna. Nenäni haistaa saippuan tuoksussa myös vivahteen kanervaa/metsäisyyttä.


Saippuaa hierotaan veden kanssa käsiin, josta se levitetään iholle. Koostumus on makuuni aivan täydellistä sheivaamiseen, koska se tekee sopivan "liukkaan" pinnan, jossa sheivausterä liukuu vaivattomasti. Ei ole myöskään liian paksua tai tahmaista, jotta terä tukkeutuisi hetkessä. Terä pääsee lähelle ihoa sekä karvojen juurta, koska välissä ei ole liian paksua ainetta. Ja mikä parasta, iho jää kosteutetun tuntuiseksi ja sileäksi. Sopii nimensä mukaisesti parranajossakin käytettäväksi.

Suosin sheivaamisessa yleensä suihkuöljyjä (nyt siis tuon saippuan ohella) ja parhaillaan käytössä on Nivean Shower Oil. Ajaa asiansa mallikkaasti, mutta tuoksu on aika erikoinen. Juurikin tuoksunsa puolesta tuskin tulen jatkossa enää samaista Nivean suihkuöljyä hankkineeksi.


Kroppakuorintoja tulee käytettyä tasaisesti ympäri vuoden, mutta etenkin ennen itseruskettavien tuotteiden käyttöä se on erityisesti tarpeen. Suosikikseni on viime aikoina noussut Rituals... Fortune Scrub. Kuorinta on hienojakoista ja kuorivia rakeita on runsaasti. Vaahtoaa levitettäessä hieman, jolloin se myös levittyy helposti tasaisesti ja tuntuma on miellyttävä. Ihosta tulee sileä sekä pehmeä. Tuoksu on kivan piristävä ja sama kuin sarjan muissakin tuotteissa, mutta en ole kuitenkaan hullaantunut siihen niin paljon kuin oletin.

Säärten kosteuttamiseen kesäisin riittävät yleensä kevyemmät voiteet ja lotionit. Olen toisinaan sekoitellut SASCOn Aloe Vera suihketta ja/tai Dermosilin Hydrogeeliä keskenään sekä muihin voiteisiin, jolloin olen saanut "omatekoista" after-sun voidetta, joka viilentää ja rahoittaa ihoa mukavasti. Hydrogeeli sopii tarvittaessa itseruskettavankin alle, sillä se imeytyy nopeasti eikä jää tuntumaan iholle.  


Yves Rocher Moisturizing Body Lotion Aloe Vera Pulp (minituubi) on osoittautunut oikein päteväksi kosteuttajaksi. Vaikka onkin kuivalle iholle suunnattu, niin imeytyy silti hetkessä eikä jätä nihkeän nahkeaa pintaa. Yves Rochermainen tuoksu ei ole makuuni, mutta siitä huolimatta voisin hyvinkin tilata tätä normaalikokoisen tuubin.


Ei pidä unohtaa myöskään aurinkosuojavoidetta ulkona ollessaan. Nivean Moisturising Sun Lotion SK30 on markettien peruskauraa, mutta on ainakin tähän saakka estänyt palamisen ja aurinkoihottuman. Helppo lisäillä tarpeen mukaan, koska koostumus on kevyehköä lotionia. Toimii.


Lumenen Itseruskettavaa Vaahtoa käytin toukokuun aikana useampaan otteeseen, mutta nyt se on vähän jäänyt, kun ilmat kylmenivät hetkeksi. Dermosilin hanskalla levitys sujuu ihanan helposti, joten käyttäminen ei ollut niin työlästä kuin muistelin. Vaahdot ovat myös siinä mielessä näppäriä, että ne imeytyvät hetkessä eivätkä jää muutenkaan junnaamaan iholle. Alkuun olin innoissani tuoksusta, joka oli ruskettavalle tuotteelle hyvä, mutta iholla "kehittyessään" esiin tuli se tyypillinen itseruskettavan pistävä haju. En saanut aikaiseksi laikkuja tai länttejä, mutta olin eräänä yönä hikoillut jonkin verran ja nahkeutunut kyynärtaipeista, jolloin itseruskettava oli sulanut niiltä kohdin pois ja jättänyt rannut taipeiden ympärille. Jatkossa vältän siis laittamasta taipeisiin. Vaaleat kintut saavat tällä kevyen luonnollisen päivetyksen, mutta mielestäni jo hitusen päivettynyttä ihoa itseruskettajat boostaavat aina näteimmin.

2 kommenttia:

  1. Mulla loppu just tuo Flow saippua, ja voisin vaikka vaihteeksi testata Nivean suihkuöljyä. Vasta mietinkin, että öljyt voisivat sopia hyvin sheivaamiseen, mutten raski tuhlata kalliita vartaloöljyä siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogista tuon Flow saippuan joskus bongasinkin :)

      Suihkuöljyt ovat toimineet oikein hyvin sheivauksessa, kannattaa kyllä kokeilla.

      Poista